Minder bijbetalen bij waardeoverdracht

Geplaatst op : 17 december 2013

U betaalt in 2014 minder bij, wanneer een ex-werknemer zijn pensioen meeneemt naar een volgende werkgever. Dit komt door een stijging van de wettelijke rekenrente voor waardeoverdrachten.

GeldHeeft u een eindloon- of middelloonregeling? Of een beschikbare premieregeling waarbij de premie meteen wordt omgezet in een gegarandeerd pensioen? Dan heeft u te maken met bijbetalingen bij waardeoverdracht.

Bij een contractrente van 3% of hoger heeft u te maken met bijbetalingen bij uitgaande waardeoverdrachten. U betaalt dan in 2014 nog steeds bij, wanneer een ex-werknemer zijn pensioen meeneemt naar een volgende werkgever. Het bedrag dat u in 2014 bijbetaalt is alleen lager dan wat u in 2013 voor dezelfde uitgaande waardeoverdracht zou hebben betaald (bij ongewijzigde contractrente).

Wilt u nog eens nalezen hoe het precies zit met de regels omtrent waardeoverdracht? Open dan dit artikel uit editie 2 van 2012 van HR Support.

Overheidsmaatregelen
Op dit moment geldt een tijdelijke maatregel voor het inperken van bijbetalingslasten. Over de voorwaarden hiervan leest u meer in dit artikel uit editie 4 van 2012.

Ondertussen werkt onze overheid aan een permanente oplossing voor waardeoverdracht. Het is op dit moment nog onbekend of deze tot stand zal komen en hoe deze eruit ziet. Zodra wij daar concrete informatie over hebben, zullen wij deze met u delen.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: