Lidmaatschap belangenorganisatie noodzaak voor gezonde sector

Geplaatst op : 8 februari 2013
Het tekort aan technisch personeel in Nederland loopt volgend jaar op tot 63.000.
Voor elk procent dat de economie groeit komen daar nog eens 13.000 vacatures bij.

Lidmaatschap belangenorganisatieStraks hebben bedrijven wel opdrachten maar geen mensen om ze uit te voeren. Ondernemers maken zich hier terecht zorgen over. Daarom is het lidmaatschap van belangenorganisaties als FME-CWM belangrijk. Hun beleidsmedewerkers lobbyen bijna dagelijks binnen alle geledingen van de politiek om op te komen voor de belangen van hun leden en hun zorgen kenbaar te maken. Technisch onderwijs dat aansluit op de praktijk, financieringsregelingen, een internationaal “level playingfield” zijn een paar zaken die hoog op hun Haagse agenda staan. Naast het lobbywerk in politiek Den Haag, faciliteren zij hun leden met een breed scala aan (juridische en HR)adviezen, diensten en producten.

“Penny wise, pound foolish”
Onder druk van kostenbesparingen en strenge audits door (buitenlandse) moederbedrijven sneuvelt er nog wel eens een lidmaatschap van een belangenorganisatie als FME-CWM. Dit is “Penny wise, pound foolish”. Met hun belangenbehartiging en ledenvoordelen wordt het lidmaatschapsgeld dubbel en dwars terugverdiend. Laat daarom een vertegenwoordiger van uw belangenorganisatie het belang en de voordelen van het lidmaatschap uitleggen. Zo kunt u ook uw moederbedrijf het belang van het lidmaatschap uitleggen en wat het oplevert.

Lidmaatschap en voordeel bij Meeùs
Zeker bij bedrijfsmatige en industriële risico’s geldt dat voorkomen van schade en slimme verzekeringsoplossingen meer opleveren dan alleen een premieverlaging. Veel risico’s, verzekeringsvraagstukken en oplossingen zijn sectorspecifiek. Daarom werkt Meeùs al jaren nauw samen met organisaties uit diverse sectoren zoals FME-CWM (technologische industrie), Bouwend Nederland ( bouwsector), KVGO (grafische industrie), Het Nederlands Verbond voor de Groothandel (groothandel/logistiek) en vele anderen. Door deze samenwerking zijn onze sectorspecialisten zeer goed op de hoogte van specifieke risico’s, verschillende CAO’s en de hierop aansluitende verzekeringsoplossingen. Last but not least kopen we verzekeringen zoveel mogelijk collectief in. Hierdoor profiteren de leden van aanzienlijke kortingen op hun verzekeringen.

Voorbeeld slimme verzekeringsoplossing:
Een recycling bedrijf werd geconfronteerd met een enorme premieverhoging voor de aansprakelijkheidsverzekering. Zij vroegen Meeùs naar een alternatief. Eerst onderzocht Meeùs of risicoverhogende factoren aanleiding konden zijn voor de premieverhoging. Dit bleek niet het geval. Ook de hoeveelheid verwerkt schroot bleek nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren. Al snel bleek de oorzaak te liggen aan de sterk gestegen schrootprijzen. Daardoor was de omzet en dus ook de premie (percentage van de omzet) aanzienlijk gestegen. Dit leek ons niet reëel en wij gingen aan tafel met de huidige verzekeraar. Die deelde ons standpunt. We kwamen overeen om voor de premie niet de omzet maar de hoeveelheid verwerkt schroot als uitgangspunt te nemen. Dit leverde het bedrijf een forse besparing en een meer stabiele premie op. Daarom ligt de focus van Meeùs in eerste instantie op het analyseren van risico’s en slimme verzekeringsoplossingen!.

Daag ons uit!
De ervaring leert dat met onze focus op risico’s, creatieve verzekeringsoplossingen en collectieve inkoop al snel een groot deel van de contributie wordt terugverdiend! Graag gaan we met u aan tafel om u te overtuigen.
Kijk voor onze samenwerkingsverbanden op www.meeus.com onder “zakelijk” “branches”.

Jan Jans
Doelgroepmanager

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: