Brandveiligheid onder de aandacht van ondernemers

Geplaatst op : 4 februari 2013
Het Verbond van Verzekeraars, MKB-Nederland, VNO-NCW en de Brandweer zijn een campagne gestart om ondernemers extra bewust te maken van het belang van brandpreventie.

Met toegankelijke en praktische informatie willen zij grote en kleine bedrijven helpen met een meer beleidsmatige en structurele aanpak bij het beperken van de risico’s op en de gevolgen van brand.

Uit recente cijfers van het NIVRE, het Nederlands Instituut Van Register Experts, blijkt jaarlijks maar liefst negentig tot honderd branden plaatsvinden met een schadebedrag van meer dan een miljoen euro. De totale schadelast ligt jaarlijks tussen de 350 tot 450 miljoen euro.

Zo’n 50 procent van de bedrijven komt een grote brand niet meer te boven. Erger nog is de schade die door brandstichting ontstaat. Bij zo’n 20 procent van de branden is dat de oorzaak. Op de website checklistbrand.nl kunnen ondernemers terecht voor praktische tips en aandachtspunten, ondersteund door een voorlichtingsfilmpje. Het invullen van de checklist levert de ondernemer binnen 10 minuten een concreet en persoonlijk advies op met meer inzicht in de kwetsbare plekken van de onderneming en tips om concrete maatregelen te treffen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: