Misleidende reclames voor risicovolle verzekeringen

Geplaatst op : 3 juni 2013
De Autoriteit Financiële Marketen (AFM) waarschuwt voor reclames voor risicovolle verzekeringen die verkeerd opgevat kunnen worden. “De indruk wordt gewekt dat het gaat om een alternatief voor een spaarrekening of –deposito, maar deze producten kennen juist grotere risico’s en in sommige gevallen hogere kosten.” De AFM doelt op advertenties voor verzekeringen waarmee consumenten geld opzij zetten voor later. Zo’n verzekering is vaak een combinatie van zelf geld inleggen en een overlijdensrisicoverzekering. Als de verzekerde eerder overlijdt dan de einddatum van de spaarverzekering, keert deze verzekering direct uit aan de nabestaanden. Bij deze spaarvorm kunt u te maken krijgen met extra kosten voor de verzekering.

Ook ziet de AFM aanbiedingen van grond- en goudbeleggingen als alternatief voor een spaarrekening. Aan deze producten kleven aanzienlijke risico’s, aldus de AFM. Daar komt bij dat het depositogarantiestelsel (garantie tot 100.000 euro) niet geldt voor deze verzekerings- en beleggingsproducten.

De AFM raadt consumenten aan de algemene voorwaarden goed te bestuderen. Hierin krijgt u meer duidelijkheid over de werking van een product, over de risico’s, de kosten en eventuele garanties.

Bron: FTP Communicatie
Lees meer over:
Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: