Enorme kansen voor online retail

Geplaatst op : 3 juni 2013
De omzet van de online retailmarkt in Nederland groeit de komende 15 jaar met 700 procent tot circa 40 miljard euro. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants. Uit de studie blijkt dat twee factoren bepalen welke retailers kunnen profiteren van de stormachtige online groei: de online capaciteiten en de kwaliteit van de winkel footprint. Alleen door alert te zijn op deze factoren kunnen retailers de concurrentie overleven.

De studie geeft verder aan dat sterke online spelers en grote internationale ketens vaak beter in staat zijn een robuuste online propositie te ontwikkelen dan kleinere partijen. Daarnaast bevinden hun fysieke winkels zich traditioneel vaak op relatief goede locaties.

Voor een succesvolle onderneming moeten retailers in staat zijn continu de laatste online ontwikkelingen te bieden: de nieuwste websitefunctionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice, aantrekkelijke en altijd actuele content, online betaalmogelijkheden en snelle, foutloze logistiek. Tegelijkertijd moeten winkellocaties met de veranderingen in demografie en koopgedrag meegaan, bijvoorbeeld door tijdige verplaatsingen naar aantrekkelijke winkelgebieden. Bovendien moeten de locaties en functionaliteit van winkels aansluiten op het online aanbod, bijvoorbeeld als afhaalpunt of ‘concept store’ die dienen als showroom voor het online aanbod.

Bron: FTP Communicatie
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: