Vakantiedagen verjaren

Geplaatst op : 24 juni 2013

Werkgevers moeten hun personeel wijzen op het risico van te veel opgespaarde vakantiedagen. Per 1 juli 2013 vervallen de eerste wettelijke vakantiedagen met de nieuwe vervaltermijn van zes maanden.

De gemiddelde Nederlandse werknemer heeft 18 vakantiedagen opgespaard. Om werknemers te stimuleren regelmatig vakantiedagen op te nemen, is de verkorte vervaltermijn in de wet opgenomen. Hierdoor komen per 1 juli 2013 de eerste wettelijke vakantiedagen, die zijn opgebouwd in 2012, te vervallen als deze nog niet zijn opgenomen. Overigens kan de vervaltermijn schriftelijk worden verlengd, bijvoorbeeld in de cao of arbeidsovereenkomst.

De vakantiewetgeving is sinds begin 2012 veranderd. Sinds 1 januari 2012 wordt een onderscheid gemaakt in de verjaringstermijn van vakantiedagen. Voor wettelijke vakantiedagen geldt een verjaringstermijn van zes maanden tenzij de werknemer niet in staat is om vakantie op te nemen. Dan geldt een verjaringstermijn van vijf jaar. Voor bovenwettelijke vakantiedagen geldt sowieso een verjaringstermijn van vijf jaar.

Bron: FTP Webnieuws

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: