Wat is er nog veel te doen als het gaat om het verhogen van de AOW-leeftijd

Geplaatst op : 7 juni 2013

Gisteren, 6 juni 2013, was de eerste van 2 seminars over de verhoogde AOW-leeftijd. Ik heb na afloop van het seminar diverse klanten gesproken. Wat voelde het voldaan om van onze gasten te horen dat het seminar enorm informatief was.

Foto PLH seminar - 6 juni 2013Op 20 juni herhalen we het seminar in het Evoluon te Eindhoven. Om u een beeld te geven, leest u hier een kort verslag van de dag.

Herman Kappelle over de verhoging AOW leeftijd
De AOW-leeftijd gaat omhoog, maar dat betekent niet dat de pensioenleeftijd ook automatisch wijzigt. Herman Kapelle gaf aanzet tot actie: “Niets gaat automatisch”. Ik spotte, hevig aantekeningen makende relaties, toen Herman ons attendeerde op de 72% belasting. Dat is namelijk het percentage dat je betaalt als je de regeling niet op tijd aanpast.

Peter Abelskamp over de gevolgen van de leeftijdsverhoging in de CAO
Zelf hield ik een verhaal over de effecten op andere arbeidsvoorwaarden. In de praktijk komt de leeftijd van 65 vaker in de arbeidsvoorwaarden terug, dan alleen bij pensioen. Neem diverse arbeidsongeschiktheidsregelingen: Hoe zit het eigenlijk met iemand die nu al ziek is, krijgt die uitkering tot 65 of 67 jaar?

Paul Klinckhamers over de juridische kant van de verhoging pensioenleeftijd
Paul Klinkhamers ging in zijn interview met Jack van Gelder in op de juridische kant van de AOW wijziging. Mag u de pensioenovereenkomst zomaar en eenzijdig wijzigen? Bindt de aanpassing van de eindleeftijd in de CAO iedere medewerker? Wat als de OR wel in stemt, maar een individuele medewerker niet? Mag ik überhaupt nog een leeftijd van 65 in mijn arbeidsvoorwaarden hebben staan? Al deze vragen beantwoorde Paul tijden het vragen(v)uur.

Schrijf u in voor het seminar op 20 juni in Eindhoven
Heeft u het seminar op 6 juni gemist? Ik heb slechts 1 tip: Bezoek 20 juni het seminar in Eindhoven. Het wordt gegarandeerd (voor HR-functionarissen) een heel nuttig bestede middag.


Tweet PLH seminar
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: