Contract? Wacht met tekenen

Geplaatst op : 18 maart 2013
Laatst was ik bij een goede klant van mij. Hij heeft een sloopbedrijf en net een leuke klus binnengehaald, dus ik verwachtte een blij gezicht. Nou zijn ze daar altijd wel vrolijk, maar nu vertelde hij toch een verhaal dat de pret een beetje drukte.

Zijn half jaar oude, kostbare, maar hoogst noodzakelijke graafmachine was ermee gestopt. Motor kapot. ‘Gelukkig heb je garantie’, zei ik. ‘Ja, normaal gesproken wel. Alleen heb ik zo scherp onderhandeld dat ik juist die garantie heb laten schrappen. Zeg nou zelf: wanneer gaat zo’n ding nou stuk?’ Zeer vervelend.

Als klap op de vuurpijl heeft de dealer net te horen gekregen dat hij het merk van de graafmachine niet meer mag leveren en ondersteunen. De importeur was blijkbaar niet tevreden en heeft hem het dealerschap ontnomen. Lastig, hoe krijg je dat ding gerepareerd?

‘Daar heb je een juridisch adviseur voor’ zei ik. Klopt, echter die kon, tot grote teleurstelling van mijn klant, niets voor hem betekenen. ‘In het contract staat … etc.’ Leuk zo’n adviseur, dacht hij, maar als het er op aankomt laat ie het afweten.

Uiteindelijk sta je voor de keuze: op eigen kosten repareren, of minder goed, om financiële redenen uitstellen. Met als gevolg: lagere marge of zelfs bedrijfstilstand? Opdrachten die blijven liggen? Kortom: dit wil niemand.

Hoe kan je dit voorkomen?
Laat ons je helpen met je contractbeoordeling. Wij hebben juridische adviseurs die, voordat je tekent er nog eens kritisch naar kijken. Daarna kun je altijd nog zien wat je doet. Misschien hoef je niets aan te passen, of is een kleine wijziging voldoende.

Wij kunnen op allerlei manieren uw risico beperken. Wij zorgen dat het contract beter wordt opgesteld of dekken de risico’s af met een verzekering. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, een waarheid als een koe. Wij doen dat graag voor je.

Leo Wijshoff
Vestigingsmanager Meeùs Heerlen / Parkstad

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: