Kleine schadebedragen steeds vaker geclaimd

Geplaatst op : 8 maart 2013

Het invullen van formulieren voor kleine schades is vaak niet de moeite waard. Maar nu het crisis is, zijn we steeds vaker bereid om voor een paar Euro toch die formulieren bij de verzekeraar in te dienen. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Z.

Verzekeraar ASR merkt dat er in 2012 veel meer schadeclaims moesten worden uitbetaald. Ook Univé, Delta Lloyd en Nationale Nederlanden zien dat het aantal claims aanzienelijk is gestegen. De meeste schade wordt geclaimd op de inboedel-, aansprakelijkheids- en reisverzekering. Vooral claims met kleine bedragen worden vaker ingediend.

Telefoons en Tablets
Opvallend genoeg komen er bij verzekeraars meer schadeclaims binnen voor telefoons en tablets wanneer er een nieuw model uitkomt. Of dat opzettelijk is, durven verzekeraars niet te zeggen.

Verder moet de verzekeraar steeds vaker direct uitbetalen, omdat klant de rekening van de reparatie of de nieuwe telefoon niet wil voorschieten.

Bron: RTL Nieuws

Tip: In het filmpje bij het artikel in de bronvermelding maakt de verslaggever gebruik van MijnMeeùs om zijn schade te melden!

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: