Blog: De premies voor een overlijdensrisicoverzekering

Geplaatst op : 8 november 2013

Op kassa.vara.nl kwamen ik een vraag tegen: “Waarom betaal ik meer voor een verzekering (gekoppeld aan hypotheek) als ik rook... en mag ik niet minder betalen als ik al een aantal jaren niet meer rook?”

Hier wordt gesproken over een Overlijdensrisicoverzekering. Als adviseur kom ik deze vraag met regelmaat tegen. Daarom vertel ik u graag iets meer over deze verzekering.

Motieven voor een Overlijdensrisicoverzekering
Er zijn tal van redenen te bedenken voor het sluiten van een Overlijdensrisicoverzekering. De uitkering kan worden gebruikt ten behoeve van nabestaanden ter aflossing van een hypotheek of een nabestaandenuitkering, of voor een bedrijf ter opvangen van de financiële risico's bij het wegvallen van een (van de) directeur(en).

De premies voor een Overlijdensrisicoverzekering
De premies voor de Overlijdensrisicoverzekering zijn de laatste jaren flink veranderd. Wel of niet roker, gewicht (Body Mass Index), en per 1 januari jl. tarieven voor mannen en vrouwen gelijk. Bent u gezond en niet-roker, dan kan de premie voor een Overlijdensrisicoverzekering zeer aantrekkelijk zijn. Bent u daarentegen roker, heeft u overgewicht, of heeft u nu of had u vroeger iets onder de leden, dan is een verdubbeling van de premie niet onwaarschijnlijk.

Conclusie
Heeft u een bestaande Overlijdensrisicoverzekering, dan is het interessant deze goed onder de loep te houden. “Oversluiten” van de bestaande dekking tegen de huidige tariefstelling, kan gunstig uitvallen. Heeft u 2 jaar niet gerookt, dan bieden veel verzekeraars bijvoorbeeld de mogelijkheid het rokerstarief te laten vervallen met een lagere premie als gevolg. Meeùs helpt u hier graag bij.

Roel Bouman
Adviseur Levensverzekeringen

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: