Blog: Hoe zit het nu met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)?

Geplaatst op : 7 november 2013

Onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren werd genoemd in een blog van een vergelijker. Wij hebben namelijk een verzekering met de keuze voor een hoger eigen risico. In antwoord op het bericht vertellen we graag iets meer over deze verzekering.

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) kent geen no-claimkorting of bonus-malusregeling en dus ook geen no-claimbeschermer. De premie blijft ook na een schade hetzelfde. Onze AVP-verzekering heeft optioneel een eigen risico: het bedrag dat je bij een schade zelf moet betalen. Kies je voor een eigen risico, dan wordt de premie lager. Het premieverschil is in euro’s ook niet erg groot, maar vaak toch 10-20% van de premie.

Is de AVP bij elke verzekeraar anders?
De kern van de voorwaarden van een AVP verschilt niet zo heel veel tussen verzekeraars. De basis is namelijk gebaseerd op de wet. Niet voor niets gaat het om het verzekeren van uw wettelijke aansprakelijkheid (WA). Om toch onderscheid te krijgen tussen de ene en andere verzekeraar, zijn er extra’s aan de dekking toegevoegd. Het gaat dan om schade die u veroorzaakt aan een ander, maar waarvoor u per definitie niet wettelijk aansprakelijk bent. Of schade die veroorzaakt wordt tijdens werkzaamheden. Dat kan bij het verrichten van een vriendendienst zijn, maar ook als vrijwilliger of als oppasser. Volgens de wet hoeft u de schade dan niet te vergoeden, maar in de praktijk wilt u dit dan wel graag. Een verantwoordelijkheidsgevoel dat verder gaat dan de wet.

Past uw aansprakelijkheidsverzekering bij u?
Het is altijd goed om na te gaan of uw verzekering aansluit bij uw dagelijkse bezigheden. U bent wettelijk niet verplicht om de AVP te verzekeren. Wij adviseren u dit wel te doen.

Marlies Bezemer
Productmanager Varia en Particuliere Pakketten

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: