Draait u op voor de kosten van gevolgschade?

Geplaatst op : 4 november 2013

Stel, u bouwt een aantal woningen, maar u kan door een schade aan het werk niet op tijd opleveren. De schade aan het werk is gedekt op uw CAR-verzekering. Maar door de te late oplevering loopt de opdrachtgever huurinkomsten mis. Hij stelt u aansprakelijk voor deze financiële schade. Draait u op voor de kosten?

RechtspraakKosten lopen in de papieren
Ook in de bouw- en infrasector leiden dit soort ‘gevolgschades’ helaas steeds vaker tot rechtszaken. U zit hier natuurlijk niet op te wachten. Of u een rechtszaak nu wint of verliest, ze kosten u altijd tijd en geld. Bovendien zorgt de materiële schade toch al voor extra kosten voor uw bedrijf, omdat uw werk stagneert. Bent u zich bewust wat deze schades voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Gevolgschades zijn niet standaard verzekerd
Deze pure vermogensschades als gevolg van een materiële schade zijn niet standaard meeverzekerd op bijvoorbeeld een Constructie- (CAR) of Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Uw CAR dekt directe, materiële schade aan het werk en uw AVB dekt zaak- en letselschade aan derden. Er zijn wel opties om deze schades te verzekeren.

Wat kunt u doen?
U kunt kiezen uit enkele aanvullende dekkingen op uw eigen Bouwend Nederland CAR-polis. Deze dekkingen bieden een extra uitkering waarmee u uw opgelopen schade geheel of gedeeltelijk kunt compenseren:

  • de aanvullende dekking voor verlate oplevering,
  • de extra kostendekking,
  • de aanvullende branddekking.

Advies op maat
Uw adviseur Bouw & Infra informeert u graag over deze aanvullende dekkingen en voorziet u graag van een passend voorstel. Bij grotere projecten verzorgen we maatwerkdekkingen in samenspraak met specifieke opdrachtgevers.

Wilt u meer weten?
Onze Bouw & Infra-adviseurs zijn u graag van dienst. Bel 020 301 86 53 of vul het contactformulier in.


Neem nu contact met ons op
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: