“Krijgen we de strengste winter in 100 jaar?”

Geplaatst op : 4 november 2013

Elk najaar staat het weer in de krant: “De gevreesde horrorwinter komt eraan!”. Voorspellingen die weinig waard blijken te zijn. Maar wat mogen we echt verwachten deze winter? Valt het allemaal wel mee of krijgen we weer een lange vorstperiode en een dik pak sneeuw? U kunt niet in de toekomst kijken, dus waagt u de gok of neemt u het zekere voor het onzekere?

WeerverletWanneer u door extreme weersomstandigheden, zoals sneeuw of extreme kou niet kunt doorwerken, loopt een bouwproject vertraging op. Als werkgever moet u dan toch het loon van uw werknemers blijven doorbetalen. Deze kostenpost en eventuele contractuele boetes kunnen een groot financieel risico voor uw bedrijf vormen.

Weerverletdekking biedt uitkomst tijdens de vorstperiode
Met de weerverletdekking bij CelsiusPro beschermt u zich als ondernemer tegen de financiële risico’s van alle soorten weer. U kunt een dekking afsluiten voor vorst, maar ook voor andere ongunstige weertypen zoals extreme neerslag en hitte. U bepaalt zelf welk weertype u dekking wilt en voor welke periode.

89% van de afnemers behaalde financieel voordeel!
De afgelopen jaren zijn er voor de winter veel weerverletdekkingen afgesloten, waaruit blijkt dat aannemers zich steeds bewuster voorbereiden op de vorstperiode. Van alle bedrijven die vorig jaar een weercertificaat afnamen, heeft maar liefst 89% hier financieel voordeel aan behaald. Slechts in 11% van de gevallen betaalden de bedrijven meer premie dan dat er aan schade-uitkeringen werd uitbetaald.

Ik heb toch Vorst-WW? Waarom zou ik een weerverletdekking afsluiten?
Vorst-WW en een weerverletcertificaat sluiten elkaar niet uit. U maakt zelf de keuze waarvoor u de uitkering gebruikt: als aanvulling op vorst-WW, of om de kosten te dekken van maatregelen die u neemt om weerverlet te voorkomen. U kiest zelf:

  • de ‘weernorm’ waarvoor u een uitkering wilt ontvangen, zoals temperatuur of extreme neerslag,
  • de dekkingsperiode (vanaf 3 dagen), voor de hele week, alleen werkdagen of weekends,
  • het uitkeringsbedrag per dag, onafhankelijk van de loonsom,
  • een van de tientallen weerstations,
  • de eigen risico-periode,
  • het maximale uitkeringsbedrag voor de gehele periode.

Wilt u meer weten?
Onze Bouw & Infra-adviseurs zijn u graag van dienst. Bel 020 301 86 53 of vul het contactformulier in.


Neem nu contact met ons op
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: