Review: Runkeeper loopapp

Geplaatst op : 1 november 2013

“Kijk ook eens met een frisse blik naar good ol’ Runkeeper!” zeiden mijn loopmaatjes vorige week tegen me nadat ze mijn andere blogs hadden gelezen. Ik bleek de enige te zijn van de groep die het niet meer gebruikte. Zoals een volgzaam type betaamt, heb ik direct Runkeeper opnieuw geïnstalleerd en weer eens goed bekeken. Oef…, die versie 4 is echt een verbetering, dat vraagt om een review!

RunkeeperNieuwe vormgeving
De app is helemaal opnieuw vormgegeven en ziet er fris en prettig uit. Vooral het startscherm met als achtergrond de kaart van je omgeving is fraai en met een niet te missen startknop. Gelukkig is de stem dezelfde vertrouwde ingeblikte-damesstem gebleven, net als het scherm voor tijdens het lopen. Daar was dan ook niets mis mee.

Basis & Elite versie
De basicversie is gelukkig vrij uitgebreid en doet precies wat je wilt: het registreren van tijd, afstanden, calorieën, gemiddelden enzovoorts. Wat ik niet eerder in de app had gezien zijn de 'routes'. Door in de website een route aan te maken, kan je met de app je resultaten op dat onderdeel (segment) vergelijken. Telkens als je het segment loopt, vergelijkt Runkeeper de resultaten. Het deed me sterk denken aan de segmentsfunctie in Strava al is deze persoonlijker en werkt ze veel eenvoudiger.

De app geeft een leuk overzicht van al je activiteiten sinds je lid bent waarbij je als 'elite' member natuurlijk meer kunt zien en vergelijken dan met een 'basic' lidmaatschap. Daarover gesproken, al is de 'elite' status niet duur, persoonlijk vind ik het weinig toevoegen. Ik heb gewoon geen behoefte aan 'advanced reports', 'lifetime insights', 'compare workouts' en 'premium support'. Maar ik kan me voorstellen dat een beetje boekhouder er wel warm voor loopt.

Nieuwe features
Ook nieuw voor mij zijn de trainingen die Runkeeper nu aanbiedt. Het is heel eenvoudig om trainingsschema's te selecteren en zo naar een bepaald doel (afstand, oefening, conditie of gewicht) toe te werken in een aantal weken of maanden. De app coacht met meldingen en uiteraard aanwijzingen van de ingeblikte dame. Ook hier ben ik echt onder de indruk van de eenvoud en helderheid. Maar helaas ook van de prijzen. Zonder blikken of blozen vraagt de app voor een beetje schema een forse prijs, twintig euro is niks. En dat is, in vergelijk met andere apps, te duur. Vertrouwd is de 'fitness feed' met de prestaties van je vrienden die je vervolgens kunt 'liken' en van commentaar voorzien. Hier vind ik de vormgeving niet zo geslaagd: er past veel te weinig op een pagina. Gelukkig zijn mijn vrienden niet zo actief dus blijft mijn 'feed' overzichtelijk.

Website
Tot slot de website, ook geheel in een nieuw jasje gestoken. Het voelt als een maatpak, prettig, overzichtelijk en opeens besef ik hoe compleet de app is: bijna alles van de site kan je ook in de app uitvoeren, kom daar maar eens om bij andere tools.

Al met al…
… een prima app, voor mijn gevoel echt een wederopstanding. Dat wordt voortaan moeilijk kiezen tussen Strava en Runkeeper. Er is maar één zeurpuntje, en dat moet ik zelf oplossen: de runkeeper app is tergend langzaam op mijn oude iphone. Tijd voor een nieuwe!

Runkeeper, voor Iphone en Android.
Gratis basisversie en 'elite' vanaf € 20,- per jaar.

Joris Boeren

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: