WA, beperkt of volledig casco?

Geplaatst op : 20 november 2013

‘Verzeker ik mijn auto WA, beperkt of volledig casco?’

Een vraag die bij de meeste lezers opkomt bij het afsluiten van een autoverzekering. Maar … Wat is eigenlijk het verschil bij een autoverzekering via Mijn Meeùs?

Autosleutel

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Dit is de voordeligste dekking en de enige die verplicht is. Hiermee wordt alleen de schade die u met of door uw auto veroorzaakt aan anderen vergoed. Schade aan uw eigen auto wordt niet betaald. Wat veel mensen niet weten is dat onder “anderen” ook de inzittenden van de eigen auto worden gerekend, als die schade oplopen die veroorzaakt is door of met uw auto.

WA + Beperkt casco
Dit is een iets uitgebreidere dekking. Niet alleen de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen, maar ook schade aan uw eigen auto door een aantal oorzaken zoals brand, bliksem, storm, inbraak of diefstal en botsing met loslopende dieren wordt vergoed. Ook ruitschade valt onder de beperkt cascodekking en als u de ruitschade laat herstellen door een met Meeùs samenwerkende hersteller heeft u meestal ook geen eigen risico. Deze herstellers staan op uw groene kaart. Wat er precies onder de beperkt cascodekking van uw verzekering valt, kunt u nalezen in uw voorwaarden.

WA + Volledig Casco (allrisk)
Dit is de meest uitgebreide dekking, ook wel “allrisk” genoemd. Hiermee worden alle hiervoor genoemde schades betaald, maar ook schade aan de eigen auto door vrijwel alle andere oorzaken zoals aanrijding, vandalisme en van de weg of in het water raken. Ook hier geldt dat als u de schade laat repareren door een met Meeùs samenwerkende hersteller u meestal geen of een lager eigen risico heeft. U betaalt voor deze dekking wel een hogere premie. Maar als uw auto total loss raakt, krijgt u de huidige nieuwwaarde uitgekeerd als de auto niet ouder is dan 15 maanden. Is de auto ouder maar nog geen 36 maanden? Dan geldt een aantrekkelijke afschrijvingsregeling. U krijgt in ieder geval nooit minder dan de dagwaarde van uw auto uitgekeerd. Wilt u extra zekerheid, dan is het ook mogelijk om een nieuwe auto te verzekeren met 36 maanden nieuwwaarde- of een gebruikte auto met 36 maanden aanschafwaardegarantie.

Welke dekking uiteindelijk het beste bij uw auto past hangt niet alleen af van de leeftijd van de auto, maar vooral ook van wat u zelf belangrijk vindt. Ook uw persoonlijke situatie is van belang, uw gezinssamenstelling, inkomen, uitgavenpatroon etc.

Meer informatie
Wilt u weten welke dekking het beste bij uw auto past? Of heeft u andere vragen over uw autoverzekering? Bel ons gerust op 0900 750 750 00. Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur beantwoorden wij graag uw vragen.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: