17 november: 30e editie Zevenheuvelenloop

Geplaatst op : 18 oktober 2013

Het mooiste parcours van Nederland, Zevenheuvelenloop, staat al jaren bekend als het snelste parcours ter wereld. Het wereldrecord bij mannen komt uit 2010 van Leonard Komon (41 minuten en 13 seconden). In 2009 heeft Tirunesh Dibaba bij de vrouwen het wereldrecord gelopen (46 minuten en 28 seconden). Het parcours is exact 15 kilometer lang, geasfalteerd en verkeersvrij.

MeeùsRunClubDe Geschiedenis van de Zevenheuvelenloop
In 1984 organiseerde studentenvereniging NSAV ’t Haasje de eerste Zevenheuvelenloop. In totaal liepen er 500 deelnemers mee op het 11,9 km lange parcours. Eigenlijk wilde de organisatie een parcours van 15 km uitstippelen, de KNAU stond in die tijd niet toe dat een nieuwe wedstrijd langer was dan 12 km. In 1985 was het wel toegestaan en werd er voor het eerst een 15 km parcours uitgezet.

Jubileum
De avond voor de Zevenheuvelenloop start de ‘Zevenheuvelennacht’ met een Mini Zevenheuvelenloop. Daarna is er een vijf en een tien kilometer loop. Aan het einde van de avond is er een groot feest in het Concertgebouw ‘De Vereeniging’. De kunstenares Marijke van Balen heeft een speciale medaille ontworpen. Er is een sportmarkt en de oud-winnaars worden op speciale manier geëerd.

MeeùsRunClub
Ook de MeeùsRunClub doet mee aan deze speciale editie van de Zevenheuvelenloop. Voor onze zakelijke klanten en collega's hebben we weer een geheel verzorgd arrangement samengesteld. De ontvangst is in de MeeùsRunClub Lounge waarna onze loopgidsen je helpen je doel te behalen. Interesse? Je kan je nog inschrijven tot 31 oktober via www.meeusrunclub.nl!

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: