Review: Fitnotix loopapp

Geplaatst op : 10 oktober 2013

De ideale navigatie voor het lopen in de natuur
Ik train graag in de natuur en laatst vroeg iemand me hoe ik daar toch telkens de weg weer kon vinden. Ik bedoel: geen straatnaambordje te vinden in de duinen en het bos. Ik kijk dan ook vaak op de kaart van mijn Iphone om een beetje in de goede richting te lopen. Maar lastig is het, al is het maar omdat het zo'n gedoe is om die iPhone telkens tevoorschijn te toveren vanuit de belt op mijn buik.

Fitnotix loopappFitnotix geeft de route aan
De nieuwe app Fitnotix kan dit wel eens goed gaan oplossen. De app is sinds half juli beschikbaar en houdt niet alleen je gelopen parcours bij, maar geeft 'turn-by-turn' navigatie instructies in je hoofdtelefoon. Het werkt eenvoudig, voordat je gaat lopen maak je een route op de kaart. Dat doe je door markers op de kaart te plaatsen waarna Fitnotix de optimale route bepaalt. Die je vervolgens kunt rennen. Met je favoriete muziek op je hoofd, de app werkt met vrijwel alle muziektools.

Ook offline beschikbaar
De app is nog wel echt een eerste versie. Zo ben je volledig afhankelijk van de kaart, veel bospaden staan er niet op. Ook in de stad zijn sommige doorgangen niet op de kaart wat soms vreemde routes oplevert. En wat mooi lijkt: de route wordt opgeslagen in de app waardoor je ze ook 'offline' kunt gebruiken heeft als nadeel dat je niet van de route mag afwijken. Als je dat doet stoppen de begeleiding en meting acuut en zonder melding.

Prima basics
De app meet de basics overigens verder prima, snelheid, afstand en calorieën worden netjes bijgehouden. Ook houdt de app je tijdens het lopen op de hoogte van je prestaties. Er is geen website waar je prestaties kunt bekijken of vergelijken, maar de app onthoudt wel je routes en je beste prestatie op een route. Op zich voldoende. Voor wat betreft sociale functies zijn we snel klaar, je kunt alleen je route delen op Facebook of Twitter.

Handig in een nieuwe omgeving
Ik vind het een leuke app en maak er zo af en toe gebruik van inmiddels. Maar dan vooral als ik wil hardlopen in een omgeving die ik niet ken en een beetje controle over de route wil houden. De Engelstalige uitspraak van de Nederlandse straatnamen zorgt in elk geval voor een goed humeur. Downloaden? Jazeker, maar verwacht geen perfecte app.


FITNOTIX, gratis maar alleen voor Iphone.

Joris Boeren

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: