Looptijden.nl

Geplaatst op : 25 oktober 2013

Tijdens mijn vakantie afgelopen maand vroeg ik me af welke Nederlandse apps er eigenlijk allemaal zijn. Niet alleen Nederlandstalig maar echt een puur Hollands product. Het is immers crisis en dan geldt: koopt eigen waar! Na wat zoeken kwam ik uit bij looptijden.nl. Gestart in 2008 als hobby project is het inmiddels een niet weg te denken platform met enkele honderdduizenden gebruikers.

Looptijden.nl ReviewEn niet zomaar een app, het is een enorm compleet systeem. De app heeft in de basisversie al veel functies, met het 'pluspakket' komt daar nog veel meer bij. Dat vind ik niet perse een groot voordeel, het is best een beetje veel van het goede.

Als we naar de basisfuncties kijken is alles aanwezig wat je wilt. Je krijgt tijd, afstand, snelheid, calorieën, een routekaart, een overzicht van je loop in een tabel, het weerbericht, inzicht in andermans routes en een erg prettige Nederlandse mannelijke audiocoach. Het is een prettige mannelijke stem die me erg doet denken aan en journaallezer en de teksten zijn lekker informeel. Tijdens het lopen 'strooit' de app met complimenten (naast de tijden natuurlijk) en elke training eindigt met een jolig: "goed gedaan, dat was de training van vandaag!".

Door het 'pluspakket' te kopen krijg je heel bruikbare en uitgebreide trainingsschema's inclusief audiocoaching. Verder kan je doelen instellen waar de app je tijdens het lopen 'naar toe' coacht. Wat ik ook wel lollig vond is het 'ghost runnen' waarbij de app aangeeft hoe je loopt ten opzichte van de vorige keer op die route. En natuurlijk een uitgebreide gamification met badges en levels tot en met. Tot slot levert het 'pluspakket' eveneens 'live tracking' waardoor je partner kan zien waar je uithangt.

Al met al een prima app. Maar toen kwam de website en die viel tegen. Ik zie niet vaak zo'n onoverzichtelijke website. Het is duidelijk dat hier al jarenlang wordt voortgeborduurd op een bij de oprichting al niet modern concept. De navigatie, de pagina opbouw en het design is al heel lang niet meer van deze tijd. Om maar niet te spreken van de community features (overstijgen het gehalte van een rechttoe-rechtaan blog niet) of het forum (!). En dat is echt heel erg jammer want je ziet niet vaak zo'n compleet aanbod voor zo'n een redelijke prijs.

Samengevat: prima app maar in het basispakket niet echt onderscheidend. En een website die het geheel onderuit haalt. Ik hoop dat dit snel wordt aangepakt, de potentie is er. Tot dat moment staat looptijden.nl niet op mijn iphone…

Looptijden.nl, voor Iphone, Android en Windows Phone
Gratis basisversie en een pluspakket vanaf € 0,89 voor een week.

Joris Boersen

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: