U wilt de kosten van graafschades verminderen? Wij helpen u graag!

Geplaatst op : 9 september 2013

Wanneer u in de grond graaft, krijgt u met kabel- en leidingschades te maken. Daar ontkomt u niet aan. Door goede voorlichting en instructies aan uw collega’s kunt u echter veel schades voorkomen. Hiermee bespaart u veel geld. Bij kabel- en leidingschades komen namelijk altijd meer kosten kijken dan u denkt.

Kabelschade

Hoeveel kost een graafschade u nu echt?
De vermijdbare kosten bij schade noemen we ‘faalkosten’. Denk bijvoorbeeld aan de stilstand van de kraan, de machinist of de grondwerker die tijdelijk niet verder kan met zijn werk. Maar ook administratieve taken kosten tijd en geld, zoals het invullen van schadeformulieren, overleggen met de kabel- of leidingbeheerder, een melding doen bij het Kadaster, etc.

Hoe voorkomt u schade?
Voorkomen is dus beter dan genezen. Maar het kost tijd en geld om al uw werknemers altijd scherp te houden op de risico’s en de kosten van graafschade. Meeùs Bouw & Infra maakt het u makkelijk met de WION Toolbox. Hierin vindt u de ondersteuning die bij u past, zoals:

Gratis toegang tot praktische tips
Op de website van de WION Toolbox vindt u praktische en nuttige informatie over zorgvuldig graven. Download bijvoorbeeld de nieuwe graafkaart van CROW en deel deze met uw medewerkers.

Workshops
Met praktische tips voorkomt u meer schades. We vertellen u hierover graag in een workshop bij u op de zaak. Al uw collega’s, van uitvoerder tot graafmachinist, gaan gegarandeerd met bruikbare kennis naar buiten.

WION Quick Scan
Zijn uw medewerkers bewust van de risico’s en kosten van graafschades? En kennen zij de verplichtingen vanuit de WION? Onze Quick Scan helpt u bepalen hoe WION-bewust uw organisatie is en waar de verbeterpunten liggen.

WION Risicomanagement Scan
Een aanvulling op de Quick Scan door onze gespecialiseerde risicomanagers, namelijk:

  • Beoordelen van bestaande processen rond kabels en leidingen.
  • Interviews met bijvoorbeeld de KAM-coördinator.
  • Presenteren en doorvoeren van het plan van aanpak.

Meeùs Bouw & Infra gaat de uitdaging aan
Wij helpen u graag de kosten van graafschades te verminderen. Wij dagen u uit samen met uw adviseur te berekenen hoe hoog de ‘vermijdbare faalkosten’ in uw bedrijf zijn. U zult zien dat onze ondersteuning vanuit de WION Toolbox zich uitbetaalt.

Meer weten?
Neem contact op met Wendy Wolbers (WION Consultant). Zij is bereikbaar op 030 694 29 05.


Neem nu contact met ons op

Dit artikel is onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van september 2013 (Editie 4).

Lees meer over:
Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: