24 mei: De Dag van de Bouw! Moet u nog iets regelen?

Geplaatst op : 24 april 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 wordt voor de negende keer de dag van de bouw georganiseerd. Ook dit jaar wordt weer een groot aantal bezoekers verwacht. Doet u mee aan de dag van de Bouw? Neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen om schade te voorkomen.

Dag van de BouwLoop ik als deelnemend bouwbedrijf ook risico’s?
Jazeker! Een bouwplaats is geen veilige omgeving voor bezoekers die normaal gesproken niet op een bouwplaats komen, zoals kinderen. Bezoekers kunnen schade veroorzaken aan uw werk of materieel of erger nog, zelf letsel oplopen.

Hoe voorkomt u schade?

  • Zorg dat de bouwplaats opgeruimd en ordelijk is wanneer de hekken opengaan voor bezoekers.
  • Zorg vooral voor voldoende toezicht om schade aan uw werk, materieel en eigendommen van uw opdrachtgever te voorkomen.
  • Laat uw materieel niet onbeheerd achter.
  • Loop de steigers nog eens na of er geen delen ontbreken en of alle loopplanken goed liggen.
  • Dek alle gaten en open gevels af zodat niemand kan vallen.
  • Zet onveilige plekken af voor bezoek.
  • Neem aanvullende maatregelen op plekken of situaties die slecht te overzien zijn voor bezoekers en waar zij mogelijk schade kunnen oplopen.

Bent u verzekerd als een bezoeker letsel oploopt?
Heeft u als deelnemend bouwbedrijf een Bouwend Nederland Aansprakelijkheidsverzekering? Dan hoeft u uw deelname niet bij ons aan te melden. Als uw bezoekers iets overkomt, dan wordt de schade met deze bezoekers geregeld. Zelfs als u niet aansprakelijk bent.

Collectieve Ongevallenverzekering van Bouwend Nederland
Naast de dekking onder uw Bouwend Nederland Aansprakelijkheidsverzekering heeft Bouwend Nederland een collectieve ongevallenverzekering. Deze ongevallenverzekering biedt dekking voor alle bezoekers van de Dag van de Bouw.

En wanneer een bezoeker schade veroorzaakt?
Voor schade aan uw werk of materieel is normaal gesproken verzekerd op een constructieverzekering. Heeft u een Bouwend Nederland Constructieverzekering en heeft u alle secties verzekerd? Dan hoeft u ook hiervoor geen contact met ons op te nemen. De dekking van uw Bouwend Nederland Constructieverzekering blijft ook tijdens de Dag van de Bouw van kracht.

Schade niet verhaald op bezoekers
Wij hebben met verzekeraars afgesproken dat schade die wordt veroorzaakt door een bezoeker niet verhaald wordt op de bezoeker. Ook hebben wij ervoor gezorgd dat eventuele schades die deze dag ontstaan tot € 100.000,- niet ten laste van de schadestatistiek van uw Bouwend Nederland Constructieverzekering komen.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: