Hoe staat het met de pensioenplannen?

Geplaatst op : 23 april 2014

De pensioenplannen van het kabinet zijn volop in het nieuws. Wilt u nog eens nazien hoever het hiermee staat? En wat de huidige plannen inhouden? Dat kan met dit artikel.

Tuinieren

Als de plannen doorgaan, dan vindt in 2015 een nog verdere versobering van ons pensioenstelsel plaats.

Wat is ook alweer definitief?
Definitief is dat de pensioenleeftijd per 1 januari 2014 naar 67 jaar gaat en dat de fiscale ruimte om pensioen op te bouwen kleiner wordt. In dit artikel kunt u nog eens nalezen wat precies de maatregelen zijn en of deze voor u gevolgen kunnen hebben.

Wat zijn de plannen voor 2015?
De plannen voor 2015 zijn om de pensioenopbouw nog verder te verlagen. Dit betekent dus dat er vanaf 2015 nog minder fiscale ruimte is voor pensioenopbouw dan in 2014. Wilt u de inhoud van deze plannen nog eens snel nalezen? Ga dan naar ons artikel van juni. Hierin vindt u ook een handig schema.

Wat is de status van de plannen?
De plannen voor 2015 zijn pas definitief als de Tweede en Eerste Kamer hiermee akkoord zijn gegaan. De Tweede Kamer nam de voorstellen op 27 juni aan. De Eerste Kamer is nog niet akkoord gegaan. Op het moment van schrijven van dit artikel is de planning dat de Eerste Kamer op 8 oktober stemt.

Er zijn veel geluiden in de media dat de Eerste Kamer mogelijk niet akkoord gaat met de pensioenplannen. Het blijft echter onbekend of de plannen wel of niet doorgaan, totdat de Eerste Kamer heeft gestemd. Wij houden u op de hoogte.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: