Adviseur Cor Boonstra over "Een op de tien ontslagen door social media"

Geplaatst op : 25 augustus 2014

Bij een op de tien ontslagzaken geven werkgevers uitlatingen op social media als reden tot ontslag. Dat meldt verzekeraar DAS. Bij veel ontslagzaken is de arbeidsverhouding al verstoord en dan is de inhoud van een tweet of een bericht op internet voor de werkgever de aanleiding ontslag aan te zeggen (bron: FTP).

Vrouw met telefoonEen actueel ontslag
De kwestie is actueel geworden doordat vorige week een ambtenaar door het ministerie van Veiligheid en Justitie op non-actief is gezet na het plaatsen van een tweet waarin zij schreef dat IS een vooropgezet plan van zionisten zou zijn. Die uitlating is onverenigbaar met haar functie, aldus arbeidsjuristen. Nederlandse rechters zien onderschatting van de gevolgen van tweets en posts op sociale media niet langer als excuus voor werknemers.

Kende u deze voorbeelden al?

Maak uw medewerkers bewust van openbare publicaties
Cor Boonstra, manager zakelijke verzekeringen: “Maak uw medewerkers bewust van het gebruik van social media. Het is niet ongebruikelijk om hier een protocol voor op te stellen of dit mee te nemen in een geheimhoudingsverklaring. Ook al bent u niet verplicht om dit te doen, de cijfers wijzen uit dat het verstandig is uw medewerkers bewust te maken van het risico.“

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: