Frijns Industrial Group: staaltje van eigen kunnen

Geplaatst op : 20 augustus 2014

Het A2 tunnelproject bij Maastricht is voor veel automobilisten vooral een fascinerend geheel van staal en beton. Terwijl ze hun auto tussen de witte strepen proberen te houden, vangen ze stiekem een glimp op van de dagelijks veranderende constructie. Medewerkers van Frijns Industrial Group kijken met gepaste trots. Voor hun is het een staaltje van eigen kunnen.

De trots waarmee de medewerkers de staalconstructies bekijken, is meteen de kracht van Frijns Industrial Group. Zonder de betrokkenheid en loyaliteit die het familiebedrijf van de werkvloer tot het management kenmerkt, zou de ijzersmid Hubert Frijns in 1928 waarschijnlijk niet zijn uitgegroeid tot het internationaal florerend bedrijf dat het nu is.

Frijns Industrial GroupFamiliebedrijf
Frijns Industrial Group richt zich op engineering, productie, montage en onderhoud van staalconstructies, turnkey projecten en fabrieksinstallaties voor de petrochemische en procesindustrie. Meer dan 150 gedreven medewerkers werken vanuit Valkenburg aan de Geul en andere Limburgse plaatsen op de Business Units Frijns Steel Construction, Frijns Projects en Frijns Plaatligger Producties. In Nederland staat het familiebedrijf bekend als een betrouwbare partner in staalconstructies. “We doen alles in eigen huis”, aldus Piet Wenders. “Daardoor kunnen we ook heel flexibel op veranderingen inspelen. Van het ontwerp tot het complete eindproduct, alles gebeurt onder eigen vleugels.” Toch rust het familiebedrijf nog niet op haar lauweren, binnen de afdeling innovatie wordt er continu gezocht naar verbeteringen en vernieuwingen.

Frijns Middle East
Een werkinstelling die op veel waardering kan rekenen, getuige het indrukwekkende curriculum vitae van de Limburgse staalexperts. Naast hun bijdrage aan het Maastrichtse tunnelproject, mocht Frijns Industrial Group haar expertise bijvoorbeeld inzetten voor de loopbruggen van de Maasbrachtse haven, diverse projecten van DSM en het nieuwe opslagsysteem van VDL NedCar. Inmiddels is de ambitieuze blik ook over landsgrenzen gericht. “In 2009 zijn we gestart met een productiefaciliteit in het Midden Oosten: Frijns Structural Steel Middle East.” De plaatselijke bureaucratie en regelgeving kon de vestiging in Qatar er niet van weerhouden uit te groeien tot een geoliede machine met 300 medewerkers. “Er komt een hele hoop op je af als je zo’n stap naar het buitenland maakt. Terwijl we midden in de realisatie van een vestiging in het Midden-Oosten zaten, werkten we samen met De Kok Staalbouw BV aan het project Ship Repair Yard in Qatar. De benodigde verzekeringen moesten plaatselijk geregeld worden. Meeùs regelt normaliter onze projectverzekeringen en heeft ons ook in deze kwestie kundig begeleid. Door het risico te spreiden over een lokale en onze vaste verzekeraar, wisten we een mooie premiebesparing te realiseren.”

2020
Terwijl de bouw van een tweede fabriek in Qatar al vergevorderd is, droomt Frijns Industrial Group ambitieus verder. “We hopen in 2020 niet alleen in Nederland, maar ook in het Midden-Oosten met de echte grote projecten mee te doen. Einde van dit jaar zullen er 500 mensen werkzaam zijn in Qatar, dit zal opgeschroefd moeten worden naar 800 krachten.” Als Hubert Frijns 86 jaar geleden deze uitspraken had gehoord, zou hij zich ongetwijfeld nog eens in de arm geknepen hebben.
Dit artikel is verschenen in Navenant - een luxe blad in Limburg en voor Nederlanders in de Belgische en Duitse grensstreek. Ondernemers komen via Navenant onder de aandacht en vertellen hun verhaal.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: