Voorwaarden inboedelverzekering wijzigen

Geplaatst op : 22 augustus 2014

Enkele grote verzekeraars passen de voorwaarden van hun inboedelverzekeringen aan. Zo wordt het eigen risico verhoogd. Volgens vergelijksite Independer doen de verzekeraars dit omdat het aantal dubieuze claims is toegenomen (volkskrant.nl).

Hogere premie en een eigen risico
Reaal en Aegon passen als eerst de dekking van de inboedelverzekering aan. Aegon verhoogt de premies voor de inboedelverzekering. Daarnaast geldt er een eigen risico voor klanten die hun elektronica niet laten herstellen bij een Aegon Schade Service bedrijf. Bij Reaal geldt vanaf september een eigen risico voor alles schades op de inboedelverzekering.

Reclames ten koste van de dekking
Volgens Independer veroorzaakten de reclames over de inboedelverzekering en bewustzijn van de ruime dekking juist voor een hogere schadelast. De verwachting is nu dat meerdere verzekeraars de dekking zullen beperken of de premies verhogen.

“Er zal een verschraling van de dekkingen plaatsvinden”
Nancy Carels-Koorn, specialist verzekeringen: “Het wordt verzekerden vaak te makkelijk gemaakt om schade te claimen. Daarnaast zorgen de economische omstandigheden ervoor dat mensen nu dingen gaan claimen wat ze wellicht een paar jaar geleden niet hadden gedaan. Ik denk dat de totaal dekking en de buitenhuisdekking zoals wij die nu voeren snel eindig zijn omdat ze rendement technisch niet houdbaar zijn. Er zal een verschraling van de dekkingen plaatsvinden om toch een reële prijs te houden. Ook de verzekeringsbehoefte van de klant veranderd, want die worden bewuster van de risico’s die ze wel of niet willen lopen.”

Welk risico wilt u zelf dragen?
Kijk goed welke dekkingen u nodig heeft. Heeft u kinderen die het risico verhogen, veel waardevolle spullen in huis of een dure hobby. Bepaal op basis van onder andere deze vragen welk risico u wilt dragen en welke u wilt verzekeren. Onze adviseurs helpen u hier graag mee.

Gerelateerde links:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: