Gebruikt u drones bij uw werk?

Geplaatst op : 3 december 2014

Ook binnen de bouw- & infrasector worden steeds vaker drones ingezet. Met een drone kom je makkelijk op hoge of lastig bereikbare plekken. Ze bewijzen steeds vaker hun nut. Bijvoorbeeld voor het vaststellen van een schade of bij het verrichten van metingen. Het inzetten van drones is echter niet zonder risico's.

DroneMakkelijk, efficiënt en veilig
Het klinkt verleidelijk: even een drone inzetten om een bepaald hoog bouw- of kunstwerk te inspecteren. Dat is goedkoper dan steigers of andere methodieken om op hoogte te kunnen komen. Dit scheelt tijd, geld en mogelijke ongelukken. Tegelijkertijd maken bestaande wetgeving en veiligheidseisen duidelijk dat een drone geen speelgoed is. Zie ook het artikel hierover in Cobouw.

Werken met drones niet zonder risico's
Professionele apparatuur kost al gauw duizenden euro's. Een aangeschafte drone is dus iets om zuinig op te zijn. Maar vergeet vooral uw aansprakelijkheidsrisico niet. Bijvoorbeeld in een situatie waarin de drone schade aan werknemers of andere personen berokkent.

Meer weten over het risico van werken met drones?
Binnen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen is schade veroorzaakt met luchtvaartuigen uitgesloten. Maatwerk is dan ook noodzakelijk. Werkt u met drones of gaat u dit doen? Vraag dan nadere informatie op, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw risico's goed verzekerd worden.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: