Per 1 januari geen pensioenopbouw meer boven €100.000,-

Geplaatst op : 3 december 2014

Uw werknemers met een salaris boven € 100.000,- bouwen per 1 januari 2015 geen pensioen meer op boven deze grens. Voor zowel hun ouderdomspensioen als hun partnerpensioen. Weet u wat hiervan de mogelijke gevolgen voor u en uw medewerkers zijn?

Gouden eierenProbleem met partnerpensioen
Het meest urgente probleem zit in het partnerpensioen. Dit kan abrupt met meer dan 20% dalen! Wanneer een werknemer overlijdt, betekent dit een fors verschil voor de achterblijvende partner. De daling van het partnerpensioen hangt af van de hoogte van het salaris, de inhoud van de pensioenregeling en de pensioenuitvoerder.

Welke oplossingen zijn er?
Vanuit het BPFBouw is er vooralsnog nog geen voorziening getroffen. Er zijn meerdere oplossingen voor dit probleem, zoals nettolijfrente en nettopensioen. Het is ook mogelijk om alleen reparatie van het partnerpensioen aan te bieden aan uw werknemers. Dit doet u in de vorm van een collectieve netto-overlijdensrisicoverzekering.

Heeft u meer tijd nodig om te beslissen?
Met een overlijdensrisicoverzekering heeft u in ieder geval een (tijdelijke) oplossing voor het meest urgente probleem; de terugval in het partnerpensioen. U voldoet hiermee aan uw zorgplicht als werkgever. Het geeft u en uw medewerkers bovendien meer tijd om een goede afweging te maken.

Neem contact op met adviseurs
Meer weten over de wijzigingen per 1 januari 2015? Of neem contact op met een adviseur van Meeùs Bouw & Infra. Bel 020 301 86 53 of vul het contactformulier in.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: