Voorkom ongemakken, maak uw auto winterklaar. 5 handige tips door adviseur Ed Spruijt

Geplaatst op : 12 december 2014

Net als de tuin is het ook belangrijk om uw auto winterklaar te maken.

WinterautoDecember is inmiddels begonnen en de temperatuur is flink gedaald. Tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat u goed zicht en voldoende grip op de weg heeft bij slecht weer.

Ook het vastvriezen van de deur of het slot kan nog weleens voor problemen zorgen (Bron: De zaak.nl).

Adviseur Particulieren Verzekeringen Ed Spruijt geeft u handige tips.

5 wintertips voor uw auto:

1
Vastgevroren
Wanneer de temperatuur onder het nulpunt daalt, kan een aantal onderdelen zoals het slot, de deuren en de handrem vastvriezen. Een zakje warm water tegen het slot of de deur houden helpt, zo smelt het ijs en kunt u snel de deur openen. Ook het aanduwen van de deur kan er voor zorgen dat het ijs tussen de rubbers breekt en u de deur kunt openen. De handrem kan ook vastvriezen, het is beter om de auto in P of in zijn achteruit te zetten.
Tip:
vet de rubbers van uw deuren van te voren in zodat ze minder snel kunnen bevriezen.


2
Hardwerkende accu
In de winter heeft uw accu het zwaar. De motor is koud en het kost veel energie om deze warm te laten lopen. Voorkom daarom korte ritjes. De motor voor de rit alvast aanzetten is ook niet goed voor de accu. Ga na het starten daarom meteen rijden om zo de motor goed op te warmen.
Tip:
zorg dat uw accu in een goede conditie is, laat hem bij uw garage nakijken

3
Krabben
Wanneer de ruiten bevroren zijn zal u moeten krabben. Zorg daarom altijd dat u een krabber in de auto hebt én in huis. Mocht uw deur vastgevroren zijn dan kunt u niet bij de ijskrabber in de auto, daarom is het handig er ook een thuis te bewaren.
Tip:
gebruik een ijsdeken voor op de ruiten ’s nachts en bij vrieskou overdag.

4
Winterbanden
Als u winterbanden heeft, zet ze er dan onder zodra het 7 graden of kouder wordt. Onderzoek heeft uitgewezen dat winterbanden vanaf die temperatuur aanzienlijk meer grip geven dan zomerbanden.
Let op: in verschillende landen zijn winterbanden verplicht. Zoek voor uw reis de regels in uw land van bestemming op (en de landen die op de route liggen).

5
Zicht
Met winters weer is het belangrijk dat u goed zicht heeft om gevaarlijke situaties te voorkomen. Zorg dat uw ruiten schoon zijn en vergeet ook de lichten niet!
Tip: zorg dat uw ruiten schoon zijn en dat u voldoende ruitenwisservloeistof aan boord hebt.

Interessante link voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: