Vorstverlet groot financieel risico

Geplaatst op : 3 december 2014

In 2014 werd het ene na het andere warmterecord verbroken. Maar wat mogen we verwachten van deze winter? We kunnen niet in de toekomst kijken, dus moeten we altijd rekening houden met een eventuele strenge winter. En de mogelijke risico's voor uw bouw- of infraprojecten. Bent u voorbereid op de komende winter?

VorstverletDoor extreme weersomstandigheden (sneeuw/vorst/regen) kan uw werk vertraging oplopen. Uw werk ligt stil, maar tegelijkertijd moet u uw werknemers blijven doorbetalen. Dit kan voor een forse financiële tegenvaller zorgen. Net als eventuele contractuele boetes omdat het werk vertraging oploopt.

Weerverletdekking biedt praktische uitkomst
U beschermt zich tegen de financiële risico's van (langdurige) ongunstige weersomstandigheden met de weerverletdekking van CelsiusPro. U bepaalt zelf voor welk weertype (bijvoorbeeld kou, hitte, of neerslag) u dekking wilt. Bij dit weertype kiest u vervolgens de 'weernorm' waarvoor u een uitkering wilt ontvangen, de dekkingsperiode, het uitkeringsbedrag per dag, etc.

Extra voordeel

  • 3% premiekorting voor leden van Bouwend Nederland / Vereniging van Waterbouwers of de Aannemersfederatie.
  • No-payout regeling: wanneer u bij de einddatum van uw certificaat geen waarde heeft opgebouwd, ontvangt u een tegoedbon van 5% van de betaalde premie om te besteden aan een nieuw certificaat (12 maanden geldig).

Let op! Heeft u straks nog vorst-WW?
Houdt de CAO-onderhandelingen de komende tijd scherp in de gaten. Want indien er per 1 januari 2015 geen nieuwe CAO is, kunt u geen beroep meer doen op de huidige VorstWW-regeling. In dat geval biedt de weerverletdekking van CelsiusPro u de enige mogelijkheid om uw risico voor onwerkbaar weer af te dekken

Meer weten over dit risico?
Zorg ervoor dat u deze winter niet voor onaangename verrassingen komt te staan en raadpleeg een van onze Bouw & Infra-adviseurs. Zij zijn u graag van dienst. Bel 020 301 86 53 of vul het contactformulier in.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: