Overeenkomst met Liander over openstaande schades

Geplaatst op : 27 februari 2014

Meeùs Bouw & Infra is van mening dat Liander te hoge uurtarieven en opslagen in rekening brengt voor het herstellen van beschadigde kabels. Namens onze relaties gingen we de discussie met Liander aan. Met resultaat.

KabelschadeResultaten mediation
De discussie met Liander gaat inmiddels over 3.000 schades sinds 2003. Om voor onze relaties tot een oplossing te komen, hebben we door middel van mediation een overeenkomst bereikt met Liander. Wanneer u schades heeft die onder deze overeenkomst vallen, heeft u hierover apart van ons een brief ontvangen.

De resultaten die we bereikt hebben zijn:

  • De uurtarieven van Liander zijn naar beneden bijgesteld.
  • Onze relaties betalen van alle openstaande bedragen op NUON-facturen tot 1 januari 2012 nog 38% van het (resterende) bedrag. De rest van het bedrag schrijft Liander af.
  • De wettelijke rente op deze nota’s wordt kwijtgescholden (liep op tot wel 50%).

Maar… de strijd is nog niet gestreden
Ondanks dat de uurtarieven van Liander verlaagd zijn, is Meeùs Bouw & Infra van mening dat deze nog steeds niet marktconform zijn. In een proefprocedure willen wij aantonen dat Liander diverse aannemers contracteert op basis van lagere tarieven dan de tarieven waarop zij schadeclaims baseren. Om dit aan te tonen, hebben wij inzage nodig in contracten met Liander.

We hebben uw hulp nodig
Met uw anonieme gegevens kan een onafhankelijke partij optreden als getuige-deskundige tijdens deze proefprocedure. Wilt u ons hierbij helpen? Laat dit ons weten door te mailen naar bouweninfra@meeus.com.


Dit artikel is onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van februari 2014 (Editie 1).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: