Eindsprint nodig voor overgang naar IBAN

Geplaatst op : 13 januari 2014

Vanaf 1 februari is het gebruik van IBAN-rekeningnummers verplicht en kan betalen en betaald worden alleen nog via SEPA-overschrijvingen en -automatische incasso. Bedrijven die hun betalingsverkeer dan nog niet hebben aangepast, kunnen in de problemen komen.

VNO-NCW en MKB-Nederland hopen dat bedrijven die nog niet klaar zijn voor de Europese IBAN- en SEPA-eisen, de komende weken alsnog actie ondernemen. Naar schatting 60.000 tot 80.000 bedrijven, vooral in de bouw, de detailhandel en de horeca, moeten hun betalingsverkeer nog aanpassen voor IBAN. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland zijn zij nog niet of te laat begonnen omdat zij de invoering hebben onderschat. Daar komt bij dat deze sectoren het toch al economisch moeilijk hebben.

Wie op 1 februari nog niet klaar is, kan gebruikmaken van een conversiedienst. Dat kost echter geld. Daarnaast zullen facturen tijdelijk handmatig verstuurd moeten worden. Bedrijven worden aangeraden contact op te nemen met hun bank en de website overopiban.nl te raadplegen. Uiteindelijk moet het Europese intra-betalingsverkeer net zo gemakkelijk en goedkoop worden als het binnenlandse betalingsverkeer.

Bron: FTP Communicatie

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: