Veel Nederlanders slecht verzekerd op skivakantie

Geplaatst op : 13 januari 2014

Volgens een vergelijkingssite gaat zo'n 20 procent van de consumenten onvoldoende verzekerd op skivakantie. Een grote meerderheid (91 procent) van de wintersporters heeft alleen een standaard reisverzekering.

Een standaard reisverzekering kent vaak geen dekking voor wintersport. Wintersporters draaien met zo’n verzekering zelf op voor specifieke kosten van hulp bij een ongeval, zoals vervoer met een speciale ski-brancard of sneeuwscooter. Dat kan wel 600 euro kosten. Als er ook een helikopter moet worden ingezet, kunnen de kosten oplopen tot 3.500 euro. Zelfs met wintersportdekking zijn vakantiegangers niet altijd goed verzekerd. Veel verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld de kosten voor ongelukken buiten de piste niet of alleen als de skiër aan bepaalde voorwaarden heeft voldaan.

Een basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp en noodzakelijk vervoer in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Maar medische ingrepen kunnen in het vakantieland een stuk duurder zijn dan in Nederland. De reiziger moet zelf het meerdere betalen, tenzij hij daarvoor aanvullend verzekerd is.

Bron: FTP Communicatie

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: