50 miljoen voor innovatieve bedrijven

Geplaatst op : 7 juli 2014

Het kabinet maakt 50 miljoen euro vrij om innovatieve ondernemers te helpen hun bedrijf succesvol in de markt te zetten. Minister Kamp van Economische Zaken heeft de Regeling Vroegefasefinanciering gelanceerd. Vanaf dinsdag 1 juli kan men inschrijven op de regeling.

Die regeling moet voorkomen dat waardevolle ideeën voor nieuwe producten of diensten in de ontwikkelingsfase stranden en de markt nooit bereiken. "Ondernemers hebben dikwijls moeite om financiering te vinden voor die fase, waarin ze nog onderzoeken of een idee kans van slagen heeft. Private investeerders en banken vinden het dan nog te risicovol om te investeren en stappen liever in als het product gereed is voor de markt. Vroegefasefinanciering overbrugt deze financieringskloof", aldus Kamp. "Nederland heeft vernieuwende ondernemingen nodig zoals TomTom, WeTransfer en Booking.com om ook in de toekomst concurrerend te blijven. Met deze regeling helpen we kansrijke ideeën uit te groeien tot soortgelijke succesvolle Nederlandse ondernemingen. Zo dragen we bij aan economische groei en werkgelegenheid".

Vroegefasefinanciering kan door startende ondernemers en innovatieve mkb´ers worden ingezet voor het ontwikkelen van een werkend prototype, het uitvoeren van marktonderzoek of het uitwerken van een businessplan. Ook academische starters, verbonden aan een universiteit of academisch ziekenhuis, kunnen gebruik maken van de regeling.

Bron: FTP Communicatie 

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: