Adviseur Jacco de Koning over veranderende pensioenen

Geplaatst op : 15 juli 2014

Het Nederlandse pensioenstelsel gaat ingrijpend veranderen. Dat veranderingen nodig zijn is duidelijk. De Nederlandse arbeidsmarkt en bevolkingssamenstelling veranderen snel: meer ouderen, minder jongeren, langer werken, meer flexibele arbeidsvormen. Hoe ziet de toekomst eruit?

Adviseur Jacco de Koning over veranderende pensioenen: “Houd het begrijpelijk”

Hoe ziet de toekomst eruit?
Jacco de Koning: "Het wordt meer en meer individueel. Werknemers hebben steeds minder zekerheden. Daardoor is het nog belangrijker dat een werknemer de veranderingen begrijpt. Door goed te communiceren over de pensioenregeling geven werkgevers er ook een meerwaarde aan. Medewerkers zien dan echt wat de werkgever heeft geregeld. En snapt wat hij zelf kan doen. Zo kan iemand een goede keuze maken; zelf sparen of iets extra regelen voor partner/kinderen."

Nationale Pensioendialoog
Staatssecretaris Klijnsma zwengelde de discussie over de toekomst van ons pensioenstelsel aan. Zij noemt dit de "Nationale Pensioendialoog". Klijnsma wil een open discussie waarin alles bespreekbaar is, met deelnemers van binnen en buiten de pensioenwereld. Tegen de pensioendeskundigen zei ze: "Houd het begrijpelijk. Zo moeten we de discussie over de toekomst van ons pensioen voeren. Iedereen moet het kunnen volgen." Jacco de Koning is het daar mee eens: "Iedereen moet mee kunnen praten. De discussie is belangrijk en kan én moet in duidelijke taal gevoerd worden."

Een helpende hand van Meeùs
Onze adviseurs gaan regelmatig naar bedrijven om groepen medewerkers uitleg te geven over hun pensioenregeling. Of over veranderingen daarin. Dat doen we met duidelijke presentaties. En we nemen de tijd om alle vragen concreet en in begrijpelijke taal te beantwoorden. Kunnen we u ook helpen bij de informatievoorziening? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook ons Pensioendossier.


Dit artikel is onderdeel van de zakelijke nieuwsbrief van juli 2014.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: