Adviseur Jeroen Wolterbeek: "Aan eID kleven wel degelijk risico's"

Geplaatst op : 23 juli 2014

Het eID-stelsel, de opvolger van DigiD, is niet voldoende bestand tegen cybercrime (automatiseringgids.nl). Het stelsel maakt het mogelijk dat burgers, consumenten en ondernemers online zaken kunnen doen met de overheid en het bedrijfsleven, met één of meer inlogmiddelen. Ook adviseur Jeroen Wolterbeek van Meeùs erkent de risico's.

Aan één inlogmiddel voor digitale diensten kleven wel degelijk gevaren. Burgers en bedrijven zijn daarmee kwetsbaar voor cybercrime

Cybercrime en identiteitsfraude
Adviseur Jeroen Wolterbeek: “Online identificeren wordt makkelijker. Dat is een mooie ontwikkeling. Maar is het eID-stelsel bestand tegen geavanceerde vormen van cybercrime? Aan één inlogmiddel voor digitale diensten kleven wel degelijk gevaren. Burgers en bedrijven zijn daarmee kwetsbaar voor cybercrime. Steeds vaker maken cybercriminelen misbruik van bedrijfsgegevens, hacken bedrijfssysteem of trekken rekeningen leeg. Met maar 1 of 2 inlogmiddelen wordt dat makkelijker. Voor de bedrijfscontinuïteit wordt de aandacht voor datarisico’s daarom steeds belangrijker.”

Interessante links voor u

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: