Inboedelschade in tuin niet altijd verzekerd

Geplaatst op : 30 juni 2014

Niet alles wat u uit uw huis meeneemt in uw tuin, valt bij schade onder de inboedelverzekering. Uit onderzoek van een vergelijkingssite blijkt dat een aantal verzekeraars schade die in de tuin veroorzaakt wordt, vergoed wordt.

De vergelijkingssite noemt het voorbeeld van een iPad die in de tuin gebruikt wordt. Slechts 5 van de 15 ondervraagde inboedelverzekeraars vergoeden het als je de iPad laat vallen in je eigen achtertuin, terwijl elke verzekeraar wel de schade vergoedt als de tablet binnenshuis valt.

Als reden voor het uitsluiten van schade buitenshuis zeggen verzekeraars dat het risico op schade in de tuin groter is dan in huis. Weet u precies wat wel en niet verzekerd is op uw inboedelverzekering? En of het verschil uitmaakt waar u die schade oploopt? Kijk dat nog even na op uw polis of vraag ons om advies.

Bron: FTP Communicatie

Wat zegt onze risicoadviseur:
'Bij Meeùs is uw inboedel ook in de tuin verzekerd. Uiteraard niet voor diefstal of als u uw ipad in de regen laat liggen. Maar wel als u ‘m per ongeluk van de tafel stoot.'

Dit is wat onze polisvoorwaarden hierover zeggen:

9.2 De inboedel is behalve in het op het polisblad vermelde woonhuis tevens verzekerd: 

  a.   in binnen het gebouw, waarin het woonhuis zich bevindt, gelegen gemeenschappelijke ruimten tegen alle in artikel 8 genoemde gebeurtenissen, echter voor wat betreft diefstal en vandalisme uitsluitend indien men het gebouw van buitenaf door braak is binnengedrongen;
  b.   op balkons en galerijen, in de tuin of op het erf, onder afdaken, behorende bij het woonhuis, tegen alle in artikel 8 genoemde gebeurtenissen met uitzondering van neerslag, diefstal en vandalisme.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: