OMRU Scheepsramen en De Ruijter Yachtbemiddeling

Geplaatst op : 26 juni 2014

Met de Maasplassen en andere natuurlijke trekpleisters heeft Midden-Limburg ruimschoots pareltjes in huis. Ook op zakelijk gebied bevat dit stukje provincie enkele verrassende initiatieven, waarvan je op voorhand de schoonheid niet kunt inschatten. OMRU Scheepsramen en De Ruijter Yachtbemiddeling passen in dat rijtje.

De Ruijter Yachtbemiddeling

Zowel OMRU Scheepsramen als De Ruijter Yachtbemiddeling valt onder dezelfde eigenaren: Peggy & Yvo De Ruijter en Bert Ooms. Dit drietal besloot zeven jaar geleden de schepen achter zich te verbranden en het zelfstandige ondernemerschap te omarmen. Een beslissing waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. Yvo: “Voor mij betekent ondernemen vrijheid, zelf beslissingen nemen, eigen producten ontwikkelen en geld verdienen.” Kompaan Bert vult al snel aan: “De prioriteit ligt bij zelf innovaties blijven ontwikkelen. Door je zelfstandigheid ben je niet afhankelijk van een ander. Mijn hoofd zit vol nieuwe ideeën en die moeten eruit.”

Omru Scheepsramen
Dit bedrijf produceert en levert aluminium scheepsramen en windschermen voor de scheep- en pleziervaart. Sinds begin mei van dit kalenderjaar hebben Yvo, Peggy en Bert het ontwikkelingsproces volledig in eigen handen. Dat betekent zelfstandigheid en de mogelijkheid om met innovatieve oplossingen te komen. Zo werken ze met scheepsramen met robuuste profielen, ingelijmde verbindingen en modern design. In de Maasbrachter haven, die bruist van de activiteit, vinden ze een perfect afzetkanaal. Yvo: “Onze kracht ligt in de snelle levertijd, kwaliteit, service en maatwerk. Wij produceren geen ramen op voorhand. Aan de hand van de vorm van het schip of het raam wordt een mal opgesteld en die dient als basis voor het productieproces. Zo kunnen we flexibel opereren.”

OMRU Scheepsramen

De Ruijter Yachtbemiddeling
De Ruijter Yachtbemiddeling bemiddelt in aan- en verkoop van pleziervaartuigen. De verkoopsteiger in Jachthaven De Maasplassen is van alle gemakken voorzien en is het paradepaardje van het bedrijf. Op de oude locatie (met verkoopsteiger op het land) bemiddelden ze vijftien boten per jaar, nu is dat aantal verviervoudigd tot vijftien per kwartaal. De specialiteit van motorjachten is inmiddels uitgebreid naar speed- en zeilboten. Peggy: “Full-service is belangrijk. Denk aan vriendelijk klantcontact, transport, verzekeringen, taxatie en aftersales. Ik denk dat je onze passie voor watersport dagelijks terugziet in het bedrijf.”

2020
Het drietal kijkt ambitieus naar de toekomst. Doel is om met name de ramentak verder te laten ontplooien. Uitgangspunt is én blijft eigen innovatie. Peggy, Bert en Yvo hebben in hun groeiwens met Meeùs een goede partner gevonden. Yvo: “Het persoonlijke contact met Meeùs ervaren we als prettig. Nu het ons bedrijf voor de wind gaat, zijn er zaken die op ons pad komen. Meeùs is snel, flexibel en groeit als het ware met ons mee.” Met Bert, Yvo en Peggy aan het roer varen beide bedrijven een mooie toekomst tegemoet.Dit artikel is verschenen in Navenant - een luxe blad in Limburg en voor Nederlanders in de Belgische en Duitse grensstreek. Ondernemers komen via Navenant onder de aandacht en vertellen hun verhaal.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: