Zzp: zakelijke ontwikkelingen

Geplaatst op : 4 juni 2014

Twee interessante ontwikkelingen voor kleine ondernemers. Online bank Knab komt met een zakelijke rekening speciaal voor zzp’ers en kleine ondernemingen. En BrightNL, een nieuwe pensioeninstelling voor zelfstandigen met coöperatieve inslag, haalde via crowdfunding een startkapitaal op van €300.000.

Zzp: zakelijke ontwikkelingen

Een zakelijke rekening speciaal voor kleine ondernemers
Na ruim anderhalf jaar als consumentenbank te hebben geopereerd, gaat online bank Knab de zakelijke markt op. Het dochterbedrijf van Aegon gaat zich richten op zzp’ers en kleine ondernemingen. Volgens de bank is er behoefte aan een nieuwe manier van bankieren. Uit onderzoek in opdracht van Knab onder 500 zzp’ers, blijkt dat 89% van mening is dat hun bank onvoldoende proactief meedenkt. 31% zegt voor overbodige diensten te betalen. Een rekening bij Knab Zakelijk kost €5 per maand.

U kunt de kosten van uw huidige zakelijke rekening vergelijken met Knab Zakelijk.

BrightNL: pensioen voor zelfstandigen
BrightNL introduceert in de loop van dit jaar pensioenopbouw voor zelfstandigen tegen kostprijs; deelnemers betalen alleen een jaarlijkse vaste bijdrage van 210 euro. BrightNL is bedoeld voor zzp’ers, freelancers, zelfstandig ondernemers, DGA’s en werknemers voor wie de werkgever niets heeft geregeld op het gebied van hun pensioen. In Nederland bestaat die markt volgens de pensioeninstelling uit 1 miljoen mensen. BrightNL wil binnen vijf jaar 3% van deze groep bedienen. De €300.000 komt van 224 investeerders. Zij zijn nu aandeelhouder en bezitten gezamenlijk 5,8% van BrightNL.

Bron: FD


Dit artikel is onderdeel van de zakelijke nieuwsbrief van juni 2014.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: