Extra nota's door inhaalslag waardeoverdrachten

Geplaatst op : 25 maart 2014

Mogelijk moet u de komende tijd vaker bijbetalen voor ex-werknemers die hun pensioen meenemen naar een volgende werkgever. Veel pensioenfondsen zijn namelijk bezig alsnog waardeoverdrachten uit te voeren die zij een tijdlang moesten laten liggen.

Extra nota's door inhaalslag waardeoverdrachtenBijbetalingen
U krijgt mogelijk te maken met een tijdelijke toename van het aantal malen dat bij u een extra koopsom in rekening wordt gebracht. Het kan gaan om enkele duizenden tot tienduizenden euro’s per waardeoverdracht. Deze bijbetalingen zijn veelal verplicht voor de werkgever.

Pensioenfondsen
De toename wordt veroorzaakt door een inhaalslag bij pensioenfondsen. Veel pensioenfondsen moesten de afgelopen jaren verzoeken tot waardeoverdracht laten liggen. Een pensioenfonds mag namelijk volgens de wet een waardeoverdracht niet uitvoeren zolang de financiële situatie van het fonds onvoldoende is. Inmiddels gaat het met veel pensioenfondsen financieel beter. Deze fondsen zijn begonnen met het alsnog uitvoeren van de opgeschorte waardeoverdrachten.

Geldt dit voor u?
Dit geldt alleen voor u, als u een middelloon- of eindloonregeling heeft of een beschikbare premieregeling waarbij de premie meteen wordt omgezet in een gegarandeerd pensioen. In ons artikel van december 2013 vindt u meer informatie over waardeoverdracht.


Dit artikel is onderdeel van de HR nieuwsbrief van maart 2014 (Editie 1).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: