Ons advies: Blijf uw zieke ex-werknemer volgen

Geplaatst op : 25 maart 2014

Bent u een kleine werkgever volgens het UWV? Ook al hangt uw Ziektewetpremie dit jaar niet af van eigen Ziektewet-lasten, toch is ons advies aan u hetzelfde als aan middelgrote en grote werkgevers: volg uw zieke ex-werknemers.

Blijf uw zieke ex-werknemer volgen

Als u een loonsom heeft van minder dan € 307.000,-, dan bent u volgens het UWV een kleine werkgever. U betaalt dan nu een sectorpremie voor de Ziektewet. Of u een kleine, middelgrote of grote werkgever bent, bepaalt het UWV aan de hand van uw loonsom van twee jaar geleden. Dus het kan zijn dat u in 2014 valt in de categorie klein, maar in 2015 in de categorie middelgroot. Dit heeft gevolgen voor uw Ziektewetpremie.

Een kleine werkgever betaalt een premie afhankelijk van de sector. Uw premie wordt niet bepaald door uw eigen Ziektewet-lasten. Middelgrote werkgevers betalen een premie die gedeeltelijk gebaseerd is op eigen Ziektewet-lasten. Bent u dit jaar een kleine werkgever en is het mogelijk dat het UWV u in de toekomst indeelt in de categorie middelgrote werkgevers? Dan is het van belang dat u nu al bijhoudt wie bij u ziek uit dienst is gegaan en wie vervolgens de WGA is ingestroomd, zodat u te zijner tijd de Ziektewet-lasten kunt controleren. Alleen op die manier is controle mogelijk.

Ons advies: blijf de zieke ex-werknemer volgen, ook als u op dit moment volgens het UWV nog een kleine werkgever bent. Dan kunt u altijd uw premie controleren.


Dit artikel is onderdeel van de HR nieuwsbrief van maart 2014 (Editie 1).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: