Actie tegen ladingdiefstal

Geplaatst op : 12 mei 2014

Verzekeraars, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO werken samen om het toenemende probleem van ladingdiefstal aan te pakken. De partijen ondertekenden hiervoor een Safety Deal Transportcriminaliteit.

Onderdeel van de aanpak is een voorlichtingscampagne. Zo gaan de organisaties ondernemers en chauffeurs wijzen op preventieve maatregelen via een speciale website.

De schade door ladingdiefstal is 350 miljoen euro per jaar. Het aantal aangiften van ladingdiefstal, en pogingen daartoe, steeg vorig jaar naar 432. In 2012 waren dat er 287. Daarbovenop komen nog de aangiften van diefstal in het buitenland.

De populairste vorm van ladingdiefstal is het kapotsnijden van afdekzeil. Het gemiddelde schadebedrag bij een ladingdiefstal is 100.000 euro. Daar komt dan de bedrijfs- en vervolgschade voor transportbedrijven nog bij.

Bron: FTP Communicatie

Lees meer over:
Reacties (2)
Meeùs
op donderdag 15 mei 2014 om 11:06
Beste hadelstwit, Wij zijn benieuwd naar uw oplossing. Kun ons iets meer vertellen? U kunt mailen naar webcare@meeus.com en verwijzen naar dit bericht. gr Farah
handelstwit
op maandag 12 mei 2014 om 18:44
probleem van diefstal uit vrachtwagens is op te lossen voor een groot deel maar dan heb ik wel steun nodig voor het uitvoeren info@handelvoorhandel.nl
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: