Autodieven actiever

Geplaatst op : 12 mei 2014

In de eerste vier maanden van dit jaar werden er bijna 10 procent meer auto’s, motoren, caravans, scooters, aanhangers en bedrijfswagens gestolen dan in dezelfde periode van 2013. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Het is het tweede jaar op rij dat het aantal diefstallen van voertuigen toeneemt. Een verklaring voor de toename is dat criminelen de elektronische beveiliging steeds vaker weten uit te schakelen.

Van januari tot en met april zijn er ruim 10.000 voertuigen gestolen. Vooral jonge auto’s zijn favoriet onder de dieven. Van de auto’s tot en met 3 jaar oud werden bijna 1.100 voertuigen gestolen. Dat is een toename van bijna 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook caravans worden steeds meer gestolen. De diefstal van caravans steeg met 50 procent tot 33 stuks. De diefstal van motoren steeg met 37,5 procent en van brom- en snorfietsen met 18 procent.

AVc adviseert om volgsystemen in voertuigen in te bouwen. Daarmee kunnen voertuigen na een diefstal eenvoudig opgespoord worden. Ook werkt de AVc aan een snellere registratie van diefstallen zodat voorkomen kan worden dat de voertuigen worden verkocht en naar het buitenland verdwijnen.

Bron: FTP Communicatie

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: