Het verhaal van de gebroeders Van Appeven

Geplaatst op : 16 mei 2014

De trend dat consumenten bewuster omgaan met gezonde voeding wordt door de gebroeders Van Appeven omarmd en uitgedragen. Jos heeft zijn eigen teeltbedrijf in Herten, Wim en Ruud zijn eigenaar van de Greenshops in Maastricht en Valkenburg. “Wat Jos hier in de fles stopt, is puur Limburgs appelsap.”

Gebroeders Van AppevenHoe kan het ook anders. De appel valt bij de gebroeders Van Appeven niet ver van de ondernemersboom. Op jonge leeftijd mochten de broers al mee naar de veiling om daar rond te neuzen. Bovendien werd ze door vader en moeder bijgebracht dat er eerst hard gewerkt moest worden, voordat er tijd was voor ontspanning en plezier. Van dat uitgangspunt plukken ze anno 2014 letterlijk de vruchten.

Liefde voor ondernemen
Jos heeft het familiebedrijf overgenomen. Het gemengde bedrijf van opa is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende onderneming gespecialiseerd in fruitteelt en de productie van verschillende sappen. Zijn broers Wim en Ruud bestieren allebei een Greenshop: speciaalzaken in aardappelen, groenten, fruit, salades, kant-en-klaar maaltijden, tapas, zuidvruchten, noten en streekproducten. Ruud: “Voor mij betekent ondernemen de uitdaging aangaan om het elke dag beter te doen dan de vorige. Leren van je fouten en daar het positieve van inzien. Alles draait om passie en het bezig zijn met je producten. In onze winkels vertellen we het verhaal áchter die tomaat, aardbei of sinaasappel. We kiezen alleen voor gezonde producten, met een duidelijk verhaal en goede prijs voor de tuinder. Gelukkig worden mensen zich steeds bewuster van hetgene dat ze eten.”

Appelsap2020
Volgens Wim moet de kwaliteit van producten altijd leidend zijn. “Wij vinden alle drie dat alles wat je eet van de beste kwaliteit moet zijn. Het draait tenslotte om je gezondheid. Gelukkig groeit de bewustwording onder de Nederlandse consument over ‘weet je eet’ steeds meer. Mensen kiezen voor een eerlijk product en willen weten waar het vandaan komt. Richting 2020 liggen daar kansen voor ons. Wij zien het als een uitdaging én plicht om die gedachte te vertellen en uit te dragen. Bijvoorbeeld: wat Jos hier in de flessen stopt, is puur Limburgs appelsap. Niets meer, niets minder. In dat product kunnen wij ons vinden.” Jos: “Als ondernemer neem je altijd een bepaald risico, maar daar zit tegelijkertijd de uitdaging in. Je hebt flink geïnvesteerd en daar wil je het resultaat van zien. Meeùs helpt ons om die risico’s in te schatten en daar op in te spelen. Wat me erg aanspreekt, is dat hier al 25 jaar dezelfde persoon over de vloer komt. Dat persoonlijke contact, al is het maar een keer per jaar, maakt het verschil.”

“We kiezen alleen voor gezonde producten, met een duidelijk verhaal en goede prijs voor de tuinder.”Dit artikel is verschenen in Navenant - een luxe blad in Limburg en voor Nederlanders in de Belgische en Duitse grensstreek. Ondernemers komen via Navenant onder de aandacht en vertellen hun verhaal.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: