Meeùs gaat aan de slag met uw tips.

Geplaatst op : 7 mei 2014

Ook u deed natuurlijk mee met het klanttevredenheidsonderzoek in november. Nogmaals bedankt hiervoor! Wij vertellen u graag wat wij gaan doen met uw tips.

TipWaar heeft Meeùs aan gewerkt in 2013?
Vorig jaar wees u ons op de snelheid van afhandeling bij vragen, de bereikbaarheid en de kennis van onze medewerkers. Dit jaar is er een platform ontwikkeld voor de medewerkers om onderling kennis te delen. Hierdoor werken verschillende afdelingen nauwer samen. Met resultaat: we zien verbetering in onze dienstverlening aan u als klant. Natuurlijk gaan we hiermee verder in 2014.

Meeùs wil u graag nog beter helpen in 2014
U was open en eerlijk over onze dienstverlening en producten. U heeft ons terecht gewezen op een aantal punten die beter kunnen. Dank daarvoor! Met uw feedback gaan wij aan de slag. Onze aandacht gaat in 2014 naar:

  • Helder en begrijpelijk communiceren.
  • U helpen bij een jaarlijkse check van uw verzekeringen. Daarom ontwikkelen wij nu een online ‘Doe-’t-zelf-check’. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen voor hulp hierbij.
  • Direct een snel en helder antwoord op uw vragen, zodat u niet hoeft te wachten. Via onze website, sociale media of adviseurs.

De tompouces …
… die alle deelnemers van het klanttevredenheidsonderzoek hebben gekregen en besteld via HEMA.nl zijn uiteraard gratis. Helaas geeft het online systeem van HEMA aan, dat u hier € 4,- voor moet betalen. Dat is niet zo! In de winkel wordt uw voucher gescand en neemt u de tompouces gratis mee. Smakelijk!

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: