Schade door een auto-ongeluk! Wie doet wat?

Geplaatst op : 7 mei 2014

Klaas is onderweg naar zijn werk. Helaas rijdt hij een file in! Op het moment dat hij zijn alarmlichten wil aandoen als waarschuwing, hoort hij een knal. Er zit iemand achterop zijn auto. Samen met de andere bestuurder vult Klaas het schadeformulier in en hij vertrouwt erop dat het is afgehandeld. Helaas heeft hij na een maand nog niets gehoord. Moet hij hier zelf achter aan of …?

GevarendriehoekMet alleen een WA- of beperkt cascodekking…
… kan Klaas er alleen voor komen te staan! Hij is niet verzekerd voor deze schade aan zijn eigen auto. Daarom krijgt hij geen hulp bij het verhalen van zijn schade op de tegenpartij. Bij volledig casco krijgt Klaas wel hulp bij het verhalen van zijn schade.

Ons advies
Heeft u alleen een WA- of beperkt casco dekking? Maar wilt u wel graag hulp bij het verhalen van schade? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering af bij uw autoverzekering. U kunt ook kiezen voor een verkeersrechtsbijstandverzekering. Deze verzekering biedt juridische hulp bij het verhalen van schade in het verkeer, dus ook als uw fietst of voetganger bent. Maar ook bij problemen over aan- en verkoop van voertuigen. U wilt graag het verschil weten tussen WA, beperkt casco en volledig casco? Lees het hier.

Tip: Als u meerdere voertuigen in het gezin heeft, is het vaak voordeliger om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Heeft u hier nog een vraag over? Vul dan het contactformulier in. Wij doen ons best om binnen twee dagen contact met u op te nemen.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: