Thailand en de reisverzekering: over reisadvies en dekking annuleringsverzekering

Geplaatst op : 23 mei 2014

Nog geen algeheel negatief reisadvies en dus ook geen dekking op de annuleringsverzekering.

Situatie in Thailand

De politieke spanning in Thailand loopt verder op na de beslissing van het constitutionele hof op 7 mei 2014 om premier Yingluck en 9 kabinetsleden te ontheffen uit hun functie. De demonstraties houden aan en bij diverse incidenten zijn gewonden en doden gevallen. In de nacht van maandag (19 mei) op dinsdag (20 mei) heeft het Thaise leger de krijgswet afgekondigd. Door de rechtspleging in het land over te nemen hoopt het legen "de orde te kunnen handhaven".

Reizigers wordt geadviseerd in Bangkok waakzaamheid te betrachten, samenscholingen en demonstraties te mijden en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties zullen plaatsvinden. Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok en via twitter (www.twitter.com/NLinThailand). U wordt geadviseerd u te registreren, zodat u in geval van een noodsituatie door de ambassade kunt worden bereikt.

Vanwege de slechte veiligheidssituatie worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten in de vier zuidelijke provincies Yale, Narathiwat, Pattani en Songkhla. En in de provincie Sisaket bij de grens met Cambodja waar een risico blijft bestaan op schermutselingen tussen de Thaise en Cambodjaanse legers rondom de Preah Vihear tempel.

Bron: Unigarant

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: