Website voor preventie zeilsnijden

Geplaatst op : 6 mei 2014

Verzekeraars, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO hebben een Safety Deal Transportcriminaliteit gesloten. De organisaties gaan ondernemers en chauffeurs wijzen op preventieve maatregelen, onder meer met een speciale website.

Het aantal aangiften van ladingdiefstal, waaronder ook pogingen tot diefstal, steeg vorig jaar naar 432. In 2012 stond de teller nog op 287, blijkt uit de rapportage Transportcriminaliteit 2013 van het Landelijk Team Transportcriminaliteit van de politie. Daarbovenop komen nog de aangiften van diefstal in het buitenland. Het grootste deel van de diefstallen wordt gepleegd door zogeheten zeilsnijders: criminelen die het afdekzeil kapotsnijden waardoor ze de lading kunnen zien en – als die waardevol is – wegroven. Het gemiddelde schadebedrag bij een ladingdiefstal is 100.000 euro. Daar komt schade aan gestolen materiaal nog bij, evenals bedrijfs- en vervolgschade voor transportbedrijven. De schade als gevolg van ladingdiefstal ligt op circa 350 miljoen per jaar.

Een vers gelanceerde website over preventie/inzicht bevat een e-learningmodule waarmee ondernemers en chauffeurs kunnen testen hoeveel zij al weten over het voorkomen van ladingdiefstal.

Bron: FTP Communicatie

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: