“Verplicht energielabel voor woningen” door Cor Dammers

Geplaatst op : 8 oktober 2014
In het kader van schone energie en milieubewuster leven krijgt iedere woning een tijdelijk energielabel. Pas bij verkoop of verhuur wordt dit label definitief. Hiermee wil de regering meer bewustzijn creëren over de energieprestatie van uw huis. Dit werd bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag 2014.

Energielabel woningenUw energierekening vervangen
Woningen, gebouwd tussen 1950 en 1980, zijn vaak slecht geïsoleerd. De gemiddelde energierekening van deze woningen is 175 euro per maand. Heeft u een hoge energierekening, dan kan investeren in betere isolatie en zonnepanelen uw maandbedrag verlagen tot 0 euro. Dit vraagt dan wel een investering.

Pilot: hypotheek vervangt energiekosten
Er loopt op dit moment een project stroomversnelling voor deze slecht geïsoleerde woningen. Met een tweede hypotheek krijgt de projectgroep de mogelijkheid de koopwoning energieneutraal te maken. Het bedrag dat de huiseigenaren normaal zouden besteden aan energie, gaat naar het aflossen van de lening (tweede hypotheek) die nodig was om de bezuinigingsoperatie te financieren. De vaste maandlasten blijven dus na de verbouwing gelijk.

Energiebesparingsgaranties?
Het is nog niet bekend of dit een gebruikelijke manier wordt om huizen klaar te maken voor de nieuwe energielabel. Vereniging Eigen Huis (VEH)  pleit er in elk geval voor dat de berekening van de financiering niet afhankelijk wordt van energieregelingen die kunnen wijzigen. Zeker wanneer het gaat om leningen, vindt de VEH het belangrijk dat er een energiebesparingsgarantie tegenover staat.

Wij houden u op de hoogte
Let op: dit is een pilot. Het is nu (nog) niet mogelijk om een dergelijke hypotheek af te sluiten. Wij houden deze trend voor u in de gaten en delen het op meeus.com zodra u ook zelf met deze oplossing aan de slag kunt. Heeft u vragen, dan kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reactie (1)
testertje
op dinsdag 14 oktober 2014 om 10:24
goed verhaal
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: