"Begin nu met bijsparen voor uw pensioen” door Ellen Akkerman

Geplaatst op : 7 oktober 2014

Ouderen tussen de 55 en 65 jaar zijn actief bezig met het opbouwen van hun pensioen. Zij zetten jaarlijks ongeveer 1.500 euro apart. Volgens ING zouden ook jongeren dit voorbeeld moeten volgen, juist omdat zij nog meer spaarjaren hebben waardoor ze langer kunnen profiteren van de rendementsperiode (bron: ING).

spaarpotBijsparen kan op twee manieren
U kunt fiscaal bijsparen: via uw werkgever of zelf via uw bank of een lijfrenteverzekering. Bij uw werkgever spaart u bij in de vorm van een pensioenregeling. Hoe dit precies werkt, kunt u navragen bij uw werkgever. Wanneer u zelf wilt gaan sparen, zet u maandelijks een bedrag opzij voor uw pensioen. In beide gevallen kan dat met een belastingvoordeel tot het fiscale maximum.

Zelf sparen of via uw werkgever?
Ellen Akkerman: "In het geval van fiscaal bijsparen is de premie binnen de fiscale grenzen aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Spaart u via de bank of een lijfrenteverzekering, dan moet u de aftrekbaarheid zelf regelen via uw jaarlijkse belastingaangifte. De beste vorm van bijsparen hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeur. Het is belangrijk een goede afweging te maken en hier advies over in te winnen. Een beslissing neemt u niet even… maar vaak voor uw hele leven."

Jong geleerd is oud gedaan
Voor jongeren kan bijsparen ook zeker interessant zijn. Als u jong begint, is de inleg die nodig is voor een goede aanvulling veel lager. Een goede pensioenaanvulling of een extra inkomen bij overlijden is voor velen belangrijk.

Volgende week vertelt Ellen Akkerman u meer over sparen via uw werkgever of zelf bijsparen via de bank of lijfrenteverzekering.

Interessante artikelen voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: