BHV, wat moet je ermee?

Geplaatst op : 3 november 2014

3 november 2014 is dag van de BHV, mede gesponsord door Meeùs. BHV? Zijn dat niet die irritante verplichtingen die u alleen maar geld kosten en niets opleveren? Wat moet u daar eigenlijk mee?

Dag van de BHVBedrijfshulpverlening
BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Bedrijfshulpverleners zijn werknemers, die hulp kunnen verlenen bij onveilige situaties in een bedrijf, zoals bijvoorbeeld EHBO, brandbestrijding of collega’s begeleiden naar de nooduitgangen.

Verplichtingen
Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan dit de werkgever zelf zijn, in grote bedrijven hangt de hoeveelheid BHV'ers af van de Risico-inventarisatie en –evaluatie. Daarnaast moet u als werkgever zorgen voor voldoende hulpverleningsmateriaal en de mogelijkheid tot een opleiding bieden. Lees hier meer over de BHV-verplichtingen.

Het belang van BHV
De dag van de BHV wil de aandacht vestigen op het belang van BHV'ers in een organisatie. BHV'er Wiljan de Jong: “Wij zijn natuurlijk als eerste ter plaatse bij een ongeval, vóór de professionele hulpverleners. Wij signaleren problemen en verzorgen de eerste-lijns hulpverlening. Ook het ontruimen van het gebouw bij calamiteiten behoort tot onze taken. Dit moet snel, maar tegelijkertijd ook rustig gedaan worden om paniek te voorkomen. Juist de eerste minuten bij een noodsituatie zijn vaak het belangrijkst, het is dus echt een verantwoordelijke taak!” 

Waarom sponsort Meeùs de dag van de BVH?
Meeùs sponsort de dag van de BHV. Directievoorzitter Coen Mom: “Wij vinden het belangrijk om de bedrijfshulpverlening in Nederland meer en beter onder de aandacht te brengen. Zoals Meeùs de gids is voor haar klanten, zijn BHV’ers gids voor hun collega’s. Zij helpen om calamiteiten te voorkomen, de weg te wijzen en staan klaar om adequaat hulp te bieden. Dat is niet altijd even zichtbaar. Vandaar dat Meeùs dit initiatief graag ondersteunt en de BHV’ers van Nederland in het zonnetje zet."

Wat moet u dan met BHV?
De opleiding en het materiaal van BHV'ers kost inderdaad geld. Maar de aanwezigheid van BHV'ers kan uw personeel een veilig gevoel geven. Ze kunnen hun collega’s kalmeren in panieksituaties en de allereerste hulp verlenen bij ongevallen, en daarmee levens redden. BHV is een investering in veiligheid; de investering betaalt zich pas uit wanneer u dat het hardste nodig heeft.

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: