Een tablet voor uw werknemer nu belastingvrij

Geplaatst op : 7 oktober 2014

Een tablet heeft vanaf nu dezelfde fiscale voordelen als een smartphone en andere communicatiemiddelen. Dat laat de Belastingdienst weten. Voorheen viel de tablet nog in de categorie ‘computers’ (bron: BNR).

Tablet10% zakelijk gebruik
Het verschil tussen een computer of een communicatiemiddel is het zakelijk gebruik. Bij een computer mag het gebruik slecht 10% privé zijn, bij een communicatiemiddel is dit wel 90%. De volledige belastingvrijstelling en het percentage privé gebruik geeft werkgevers meer ruimte om medewerkers een tablet te geven.

Terugvordering belasting
RTL kreeg eerder een boete van 300.000 euro voor het niet afdragen van belasting over de tablets van haar werknemers. RTL ontvangt nu ruim 239.000 euro aan loonheffingen terug. De reden: het hof bepaalde dat de tablet onder communicatiemiddelen valt door onder andere de beperking van het touchscreen. Sms’en, internetten en e-mailen gaan prima, waarmee het apparaat in de categorie ‘communicatiemiddel’ valt.

Werken met tablet professioneler?
Is een tablet een praktisch hulpmiddel voor uw medewerkers, dan kunt u deze vanaf nu belastingvrij aanschaffen. Let op: het gebruik dienst wel minstens 10% zakelijk te zijn.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: